Mesajul de Crăciun al Mitropolitului Vladimir: ”Sufletele noastre trebuie să fie ieslea în care să se nască iubirea”

06 ianuarie 2022, ora 09:50
Distribuie:

În ajunul Crăciunului pe stil vechi, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir îndeamnă creștinii ortodocși să fie mai buni și milostivi unii cu alții. Capul Bisericii Ortodoxe din Moldova a lansat un mesaj de felicitare.

„Iubiți frați și surori! La slăvitul și luminatul praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos în peștera Betleemului, vă adresez tuturor fiilor și fiicelor Sfintei Biserici Ortodoxe din Moldova felicitări, însoțite de urări de pace, bucurii mântuitoare și sfinte împliniri. Vă îndemn părintește, drept-slăvitori creștini, din țară și din afara hotarelor ei, să păstrăm credința noastră ortodoxă nealterată și vie, să rămânem mărturisitori fideli ai Adevărului și uniți duhovnicește în jurul Altarului Domnului. Să ne bucurăm împreună, lăudând și preamărind pe Pruncul Hristos! Sărbători pline de har! La mulți ani!”, scrie Mitropolitul Vladimir.

În mesajul său de felicitare, capul Bisericii Ortodoxe din Moldova mai menționează că Nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos ne dă prilej și ne îndeamnă să cugetăm cu bucurie la iubirea lui Dumnezeu. „Prin nașterea și venirea Sa în lume Dumnezeu ne arată pildă de iubire și de iertare. Hristos ne învață cum să iubim cu jertfire de sine și cum să iertăm și să trăim în comuniune și unire. În timpurile ce le trăim este foarte important să învățăm această lecție a dumnezeieștii iubiri „ce s-a născut în iesle”. Sufletele și inimile noastre trebuie să fie astăzi ieslea, în care să se nască iubirea, mila și compătimirea”, se arată în mesajul Mitropolitului Vladimir.

Totodată, el îndeamnă creștinii să nu-și piardă speranța în aceste vremuri tulburi și să învețe să fie mai milostivi. „Timpurile sunt grele și mare tulburare este astăzi în lume. Nu doar un Irod este astăzi tulburat și tumultul a cuprins nu doar Ierusalimul, ci toată lumea. Să nu deznădăjduim și să nu ne pierdem cumpătul din cauza acestui vacarm. În aceste zile sfinte și mântuitoare, când vestim tuturor prin colindul străbun venirea în lume a Domnului și Mântuitorului, Sfânta noastră Biserică, în dragostea-i de mamă duhovnicească, ne îndeamnă continuu la lucrarea binelui și cultivarea iubirii față de aproapele nostru, oferind celor bolnavi sprijin, celor întristați alinare, celor flămânzi hrană și tuturor să-L împărtășim pe Hristos”, se mai arată în mesajul de felicitare al Mitropolitului Moldovei și al Întregii Moldova Vladimir.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram