social

Mii de moldoveni și-au cumpărat o locuință cu „Prima Casă”. Majoritatea s-a stabilit cu traiul în orașe

06 ianuarie 2022, ora 12:59
Distribuie:

Mii de moldoveni și-au cumpărat o locuință prin intermediul programului „Prima Casă” – 7 568. Majoritatea absolută a beneficiarilor s-a stabilit cu traiul în orașe.

De la lansarea programului și până în prezent,  suma totală a creditelor acordate de către bănci este de peste 4 miliarde de lei, iar suma totală  a garanțiilor constituie 2 miliarde de lei.

Majoritatea beneficiarilor – 5 193 sunt familii, iar 2 375 de beneficiari sunt tineri celibatari.

Statistica denotă că cei mai mulți dintre beneficiari au decis să se stabilească cu traiul în zonele urbane. Respectiv, din numărul total de locuințe procurate, 7 069 se află în zonele urbane și doar 499 în zonele rurale.

De asemenea, majoritatea solicitanților optează pentru apartamente în detrimentul caselor individuale. În această perioadă, prin intermediul Programului „Prima Casă” au fost procurate 706 case individuale.

Precizăm că, beneficiar al Programului Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, care este angajat oficial și dispune de venituri din surse oficiale.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram