social

Moldovagaz: A fost achitată o parte din plata către Gazprom. Riscul de deconectare rămâne valabil

13 ianuarie 2022, ora 13:13
Distribuie:

SA „Moldovagaz” anunță, într-un comunicat de presă, că a transferat în întregime către SAP „Gazprom” plata pentru gazele naturale furnizate în luna decembrie 2021. Cu toate acestea, nu răsuflăm ușurați. Criza se menține.

Actualmente, compania încearcă să acumuleze de la consumatori toate plăților pentru luna decembrie în ansamblu, precum și a volumului curent consumat în luna ianuarie, cu scopul transferării către SAP „Gazprum” a mijloacelor financiare contractate. Ceea ce înseamnă că, în afară de plata consumului lunar, conform contractului, SA „Moldovagaz” trebuie să transfere gigantului rus un avans de 50% din plata pentru luna viitoare.

„SA „Moldovagaz” îi îndeamnă pe consumatori să achite volumele de gaze facturate în termeni stabiliți, care expiră în data de 15 ianuarie pentru consumatorii non casnici, și 20 ianuarie pentru cei casnici”, scrie furnizorul.

Ieri, SA „Moldovagaz” a publicat o notă informativă în care scrie că există riscul ca în următoarea perioadă să ne confruntăm cu o nouă criză de proporție, în fața riscului întreruperii aprovizionarea cu gaze naturale. La ora actuală, reprezentanții companiei caută soluții, inclusiv contractarea unui împrumut bancar.

Nu este clar dacă întreprinderea va reuși să colecteze integral plățile de la consumatori în condițiile în care în foarte multe cazuri sumele indicate în  facturile pentru luna decembrie depășesc veniturile unor familii. În ultimele zile, pe rețelele de socializare s-a produs o explozie de postări în acest sens.

Acum câteva zile, expertul în politici publice Ștefan Gligor, președintele Partidului Schimbării, declara o nouă criză a gazelor este iminentă.     

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram