Moldovenii pot face programări online pentru a solicita apostilarea actelor. Vezi cum îți poți legaliza documentele

24 decembrie 2021, ora 10:04
Distribuie:

Cetățenii Republicii Moldova pot face programări online pentru a solicita apostilarea actelor. Depunerea actelor pentru apostilare se poate face prin intermediul unui sistem automatizat. 

Efectuarea unei programări online pentru aplicarea apostilei se va face pe pagina web: https://programare-apostila.justice.gov.md.

La efectuarea programării, solicitantul trebuie să indice: numărul de acte depuse spre apostilare, numele, prenumele depunătorului (persoana care va depune actele), numărul de identificare (IDNP) și adresa de e-mail.

După recepționarea informației, în adresa solicitantului programării va fi expediat un mesaj de confirmare, care va conține data, ora și codul unic al programării. Ulterior, depunătorul urmează să se prezinte cu buletinul de identitate la sediul Direcției apostilă și legalizare, situat la adresa: mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr. 82, la data și ora indicată în mesajul de confirmare.

Totodată, la un ghișeu se va menține posibilitatea depunerii actelor fără programare, pentru persoanele care nu au acces la internet.

Depunerea actelor va avea loc: pentru programarea prealabilă, de luni până vineri, de la ora 08:05 până la 16:00, iar în lipsa programării, de luni până joi, de la ora 08:05 până la 15:00, vineri – de la ora 08:05 până la 12:30.

Solicitantul nu va putea depune un număr mai mare de acte decât cel indicat în solicitarea programării. De asemenea, este stabilit un plafon de până la 50 de acte pe zi, astfel încât să fie exclus abuzul din partea intermediarilor.

Programările online pentru legalizarea actelor se pot face, începând cu data de 23 decembrie.

Procedura de legalizare, reprezintă aşa-numita apostilare, adică aplicarea unei ştampile, având o formă şi un conţinut special, pe fiecare pagină a actului. Aceasta conferă putere juridică actelor pentru a fi prezentate în altă ţară.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram