social

Municipalitatea promite să doteze grădinițele cu materiale didactice! A alocat, în acest scop, 5 milioane de lei

06 ianuarie 2022, ora 15:52
Distribuie:

Municipalitatea promite ca până la sfârșitul acestui an să doteze grădinițele cu materiale didactice! Autoritățile au alocat, în acest scop,  suma de 5 milioane de lei. 

În 2021, 115 instituții de învățământ preșcolar și general din Capitală au beneficiat de reparații și lucrări de extindere. Au fost renovate 88 de instituții preșcolare, s-au deschis 3 grădinițe noi a câte 20 de grupe, cu o capacitate de 400 de locuri. Lucrările vor fi finalizate până la finele anului 2022. .

Totodată, au avut loc reparații capitale pentru redeschiderea a 26 de grupe noi în incinta a 14 grădinițe, dar și lucrări de renovare în 10 instituții de învățământ general. Acestea au fost dotate cu utilaj, mobilier, inventar și echipament necesar.

Copiii s-au putut bucura de noi spații amenajate pentru joacă, odată ce au fost instalate 79 de pavilioane moderne în cadrul grădinițelor din Chișinău. De asemenea, a fost implementat proiectul „Eficiența Energetică și Izolarea Termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”.

În ultimii doi ani, în municipiul Chișinău au fost redeschise 115 grupe cu o capacitate de peste 2800 locuri.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram