O cură de tratament cu pastilele anti-COVID Pfizer ar costa peste 500 de euro, iar tratamentul propus de Merck - 700 de dolari

30 decembrie 2021, ora 15:04
Distribuie:

O cură de tratament cu pastilele anti-COVID Pfizer ar costa peste 500  de euro, iar  tratamentul propus de Merck a fost estimat la 700 de euro, transmite digi24.

Conform schemei de tratament Pfizer, pacientul trebuie să ia 30 de pastile pe toată durata curei de tratament. Potrivit producătorului, pacienții vor trebui să ia trei pastile de două ori pe zi pentru o perioadă de cinci zile - în total 30 la număr. Costul unui tratament Pfizer a fost calculat la 529 de euro.

Pfizer a anunțat că se așteaptă să producă cel puțin 80 de milioane de pastile. SUA au anunțat deja că vor cumpăra 10 milioane de doze.  Australia va cumpăra 500 000 de tablete,  iar  Marea Britanie 2,75 milioane.

În cazul tratamentului cu medicamentele anti-COVID produse de Merck, pacientul va trebui să ia în total 40 de pastile: patru pastile de 200 mg luate de două ori pe zi, timp de cinci zile. Respectiv, se scumpește și costul tratamentului - 700 de dolari.

Aceste pastile orale nu trebuie văzute ca niște „înlocuitori” ai vaccinurilor, spun specialiștii. Astfel, pastilele trebuie considerate a fi complementare vaccinurilor, în vreme ce serurile trebuie să rămână principalul instrument de luptă împotriva pandemiei de coronavirus. Pastilele trebuie luate imediat ce apar primele simptome ale bolii, ceea ce vine la pachet cu necesitatea creșterii testării anti-COVID.

Amintim că, în această dimineață, autoritățile sanitare de la Chișinău au anunțat că sunt la etapa de negocieri pentru a reuși aducerea celor două medicamente antivirale în farmaciile din Moldova.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram