social

O nouă șansă! Costel, băiatul de la Cobâlea, care suferă de Sarcom Ewing, a colectat toată suma necesară pentru tratament

Foto: Facebook/Svetlana Sainsus
12 ianuarie 2022, ora 18:29
Distribuie:

Noul an a început cu vești bune pentru Constantin Mîrza, băiatul de 14 ani de la Cobâlea, raionul Șoldănești, care suferă de o formă rară și extrem de gravă de cancer - Sarcom Ewing. Copilul, care a ajuns la începutul lunii noiembrie în Turcia, la Istanbul, poate continua tratamentul în cadrul clinicii. Asta deoarece au fost colectați, din donații, toți banii necesari. 

Datorită mai multor oameni cu inimă mare, în puțin peste 60 de zile, au fost colectați mai mult de 210 mii de euro, suma de care era nevoie pentru a acoperi costul integral al tratamentului fiind de 208.650 de euro. 

„Pentru oamenii care ne-au fost alături, nu am cuvinte, mă închin și mulțumesc tuturor pentru că există inimi atât de frumoase, care i-au dat lui Costel șansa la viață”, ne-a spus emoționatla telefon tatăl lui Constantin, Boris Mîrza, care este parohul bisericii din satul Cobâlea. 

Foto: Facebook/Svetlana Sainsus

După aproape două luni de când a început tratamentul în Turcia, Constantin se simte mult mai bine. Pentru că a trecut până acum prin mai multe ședințe de chimioterapie, organismul copilului este, totuși, slăbit, de aceea, nu se ridică din pat. 

Medicii au, însă, pronosticuri bune, ne-a spus Boris Mârza, iar acum, cel mai important este ca băiatul să continue ședințele de chimioterapie și tratamentul medicamentos, pentru a învinge boala. Tratamentul va fi de durată, mai spun medicii. Astfel, Constantin va rămâne în următoarele luni la Istanbul, pentru a fi supravegheat în permanență de specialiști. 

„Până nu îl văd pe picioare, nu îl lasă”, ne-a mai spus Boris Mârza. 

Și Svetlana Sainsus, cofondatoarea platformei de caritate, prin intermediul căreia au fost colectați cei 210 mii de euro, a anunțat vestea pe pagina ei de Facebook. 

„Costel va multumeste pentru sansa la viata. Starea lui este mult mai buna comparativ cum era cand a plecat, e alt copil, dar sigur ca inca ramane grava si lupta abia incepe, dar nu e singur, ne are pe noi care ne rugam pt el si il are pe Dumnezeu alaturi care il iubeste si cu siguranta va face totul ca sa il intoarca acasa sanatos”, a scris Sainsus.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram