politic

Oleg Serebrian, fost ambasador în Franța și Germania, noul director al Institutului Diplomatic de pe lângă Ministerul de Externe

Captură: tv8
03 ianuarie 2022, ora 15:36
Distribuie:

Fostul deputat Oleg Serebrian, ex - ambasador al Republicii Moldova în Franța și Germania, este noul director al Institutului Diplomatic de pe lângă Ministerul Afacerilor Externe. 

Despre asta a anunțat Oleg Serebrian într-o postare pe Facebook în care a indicat faptul că a început deja să lucreze în această instituție din cadrul Ministerului de Externe. 

Informația a fost confirmată și de reprezentanții MAEIE, care au precizat că Serebrian a fost numit în funcția respectivă. 

Ole Serebrian între anii 1992 - 1993 secretar II în Direcția Europa și America de Nord a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) al Republicii Moldova. Între 1993 și 1994 a fost secretar I în Direcția Europa și America de Nord a MAE al Republicii Moldova și concomitent, lector la catedra de istorie antică și medievală a Universității "Ion Creangă" din Chișinău, apoi, între 1994 și 1995, a fost șeful secției România în Direcția Europa și America de Nord a MAE al Republicii Moldova. 

Între 1998 și 1999, după susținerea tezei de doctor, revine în ministerul de externe de la Chișinău, ocupând concomitent funcțiile de șef al Direcției Analiză Politică și purtător de cuvânt al ministrului. Din 1999 până în 2005 a fost prorector al Universității Libere din Moldova (ULIM). Între 2005 și 2010 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în 2005 - 2006 fiind membru al Biroului Permanent al Parlamentului. Din iulie 2010 pînă în iulie 2015 a fost Ambasadorul Republicii Moldova în Franța și delegat permanent al Republicii Moldova la UNESCO. La 7 decembrie 2010 Oleg Serebrian a fost ales, pentru un mandat de doi ani, Președinte al Congresului Uniunii Latine .

În 13 noiembrie 2015 a fost numit prin decret prezidențial Ambasador al Republicii Moldova în Germania

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram