social

Pandemia COVID-19 nu anulează gripa sezonieră și infecțiile virale. Medicii ne îndeamnă să fim vigilenți

07 ianuarie 2022, ora 14:41
Distribuie:

Virusul SARS-CoV-2, care face ravagii în toată lumea, nu anulează gripa sezonieră și alte infecții virale. Medicii ne îndeamnă să fim vigilenți.

Pe parcursul săptămânii trecute, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 37 de cazuri de gripă sezonieră.  Cele mai multe cazuri au fost raportate la Chișinău – 13, Fălești -9, Taraclia – 7, Comrat – 4, Bălți – 2, Soroca – 1. Din cele 37 de persoane infectate, 21 de pacienți au avut nevoie de internare.

În același timp, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) menționează că morbiditatea prin infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare și infecțiilor respiratorii acute severe se menține sub control.

Pentru evitarea îmbolnăvirilor sau depistarea precoce în sezonul gripal se recomandă respectarea măsurilor de profilaxie specifice. Respectarea igienei și distanței fizice, evitarea contactului cu persoanele bolnave și adresarea la medic în cazul apariției simptomelor.

Deocamdată, în Moldova nu au fost raportate cazuri de infectare concomitentă cu gripă și SARS-CoV-2. Primul caz de „Flurona” - infectarea simultană cu SARS-CoV-2 și gripă, a fost raportat în Israel. Deși  acesta a fost primul caz documentat al unei persoane infectate simultan cu ambele virusuri, experții în sănătate cred că există şi altele care nu au fost diagnosticate. Totodată, experții atrag atenția că infectarea cu ambele virusuri implică și complicații mai mari pentru sănătatea pacientului. 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram