social

PAS solicită anulare dispoziției prin care Sergiu Ceban a fost numit director la INFOCOM. Reacția lui Ion Ceban

05 ianuarie 2022, ora 11:40
Distribuie:

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul Municipal Chișinău solicită anularea dispoziției prin care Sergiu Ceban a fost numit directorul întreprinderii INFOCOM. Totodată, aceștia solicită să fie organizat un nou concurs pentru această funcție, iar persoana selectată să fie una integră și fără conflicte de interese.

În cadrul unei conferințe de presă susținută de membrii fracțiunii PAS din CMC cu tema „Ion Ceban și planul său de falimentare a ÎM INFOCOM, Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS în CMC a declarat că fracțiunea a depus chiar și o sesizare la organele specializate pentru a fi investigate acțiunile lui Ion Ceban.

„Cel mai probabil Ion Ceban va ignora și această solicitare din partea noastră fiindcă în cazul dumnealui îi este mai comod să lucreze cu întreprinderi municipale și aume cu directori interimari în pofida faptului că ar putea avea persoane și directori selectați în baza unor concursuri cinstite. Astfel, în zilele următoare vom depune o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și la Procuratura Generală (PG) prin care vom solicita instituțiilor abilitate să analizeze și acțiunile inclusiv a primarului general Ion Ceban sub aspect infracțional, dar și contravențional”, a declarat Zinaida Popa.

Înainte de a fi susținut briefingul de presă, primarul Capitalei, Ion Ceban a făcut un live pe pagina sa de Facebook în care a declarat că fostul director al întreprinderii a fost demis în urma unei hotărâri judecătorești după ce a săvârșit mai multe infracțiuni printre care și delapidarea fondurilor întrerinderii.

„Precizez, fostul director al INFOCOM, afiliat PAS a fost eliberat din funcție în baza hotărârii instanței de judecată pentru comiterea unor contravenții care prevede delapidarea fondurilor cu privarea de a deține o anumită funcție sau să desfășoare o altă activitate. A fost eliberat din funcție în baza încălcărilor admise de către acesta care au fost stabilite și de CNA. Nu este primarul de vină că omul avea o mână păroasă și era afiliat PAS”, a relatat Ion Ceban.

Potrivit acestuia, actualul director a pornit o investigație pe acest subiect, iar reprezentanții PAS au pornit acest „scandal” pentru a-și apăra colegul.

„Fostul director PAS a semnat un șir de documente printre care un contract de achiziție a publicității web pentru o lună în valoare de 119 mii lei. La fel au fost identificate cheltuielile de reparație a automobilului care depășesc valoarea automobilului, au fost descoperite trucații ilegale făcute de fostul director, dar și foarte multe alte încălcări... Cei din PAS cunosc foarte bine că a fost  pornită o investigație de către actualul director, iar cei din partid îi apără fundul colegului care a făcut mizerie. Lasă cei de la PAS să răspundă de banii care au fost delapidați de colegii lor”, a mai spus acesta în cadrul conferinței video.

Subiectul dat a ajuns în opinia publică după ce consilieri fracțiunii PAS au publicat o înregistrare video în care Roman Cojuhari, președintele PAS în CMC, susține că Ion Ceban l-a numit în funcția de director la INFOCOM pe Sergiu Ceban cu scopul de a prelua baza de date a întreprinderii și de a falimenta instituția.

„Sergiu Ceban este fondatorul și directorul companiei SRL eBloc Group, care prestează servicii de gestionare și administrare pentru blocuri locative din Moldova. Baza de date a peste 80% din locuințele municipiului Chișinău deținută de ÎM INFOCOM, le-ar fi de mare folos pentru a-și extinde activitatea și veniturile personale ale familiei Ceban. Sergiu Ceban, prin acțiunile sale din postul pe care îl deține, face abuz de putere și atac raider asupra ÎM INFOCOM. Acesta în mod intenționat acaparează baza de date și informațiile confidențiale a proprietarilor de apartamente din mun. Chișinău. Este un furt al proprietății municipale în valoare de circa 10 milioane de lei”, indică consilierii PAS într-un comunicat de presă”, se mai artă într-un comunicat emis de fracțiune.

Întreprinderea municipală INFOCOM este instituția care tipăreşte şi expediază facturile pentru întreţinere cetățenilor municipiului Chișinău.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram