social

Pastilele pentru tratarea COVID ar putea fi accesibile și în farmaciile din Moldova. Autoritățile sanitare sunt la etapa de negocieri

30 decembrie 2021, ora 13:41
Distribuie:

Cele două medicamente anti-COVID elaborate și aprobate recent la nivel mondial - molnupiravir și paxlovid ar putea fi accesibile și în farmaciile din Republica Moldova. Autoritățile sanitare anunță că sunt la etapa de negocieri.

„Suntem în pregătire pentru valul următor al pandemiei  COVID, care este preconizat pentru următoarele luni. Purtăm negocieri cu producătorii de medicamente ca să asigurăm prezenta pe piață a medicamentelor care au fost autorizate recent - molnupiravir și paxlovid. Medicamente sunt primele înregistrate pentru tratarea la domiciliu  a formelor ușoare și moderate COVID”, a comunicat, în cadrul unei conferințe de presă, secretara de stat a Ministerului Sănătății, Zinaida Bezverhni.

În contextul în care autoritățile se pregătesc pentru un nou val de îmbolnăviri, la ora actuală se reevaluează și lista medicamentelor parțial sau total compensate pentru tratarea COVD. Cele două medicamente antivirale noi, care urmează să ajungă și la noi vor fi incluse în această listă. Cel puțin așa promit factorii responsabili la această etapă.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram