social

Paznic legat de calorifer și furturi de circa 800 de mii de lei: Doi bărbați din Comrat, trimiși în judecată

06 ianuarie 2022, ora 15:22
Distribuie:

Doi bărbați din raionul Comrat au fost trimiși în judecată pentru jaf și furturi din safeuri, terminale de plată și case de schimb valutar în sumă de circa 800 de mii de lei. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul penal pornit încă din 2018.

Bărbații au vârsta cuprinsă între 26 și 32 de ani. Unul din ei anterior a fost judecat pentru infracțiuni similare, cu ispășirea pedepsei în Rusia. 

În urma investigațiilor, procurorii au stabilit că aceștia fac parte dintr-un grup infracțional din care fac parte alți doi membri care urmează să fie anunțați în căutare internațională.

Infracțiunile de care sunt învinuiți cei doi au avut loc în orașele Comrat, Cahul și Chișinău, preponderent în timpul nopții, la destinații precum centre comerciale, case de schimb valutar, într-o bancă comercială, dar și într-o instituție de învățământ superior din capitală, unde la parter sunt instalate terminale de plată, bancomate și activează și unități comerciale. 

În ultimul caz săvârșit, aceștia au legat de calorifer femeia angajată ca și paznic, cu un prelungitor și fâșii ale unui halat din camera de odihnă a acesteia. Ulterior reținerii celor doi în noiembrie 2021, de către ofițerii Inspectoratului de Investigații al IGP, procurorii PCCOCS au solicitat și obținut plasarea lor în arest preventiv.

Inițial investigarea faptelor grupului infracțional a fost desfășurată de Procuratura UTA Găgăuzia, Procuratura Cahul și Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Buiucani, după care a fost transmisă în gestiunea procurorilor PCCOCS.

Pentru infracțiunile incriminate, riscă închisoare de până la 12 ani, cu amendă de până la 67 mii de lei.
 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram