politic

PG știa că Șor se află în Israel, înainte să apară imaginile cu el într-un mall. Detalii despre etapa la care se află cererea de extrădare

10 ianuarie 2022, ora 11:52
Distribuie:

Procuratura Generală știa despre locul aflării deputatului fugar Ilan Șor înainte ca în spațiul public să apară imagini video cu el plimbându-se, însoțit de o gardă de corp, într-un mall din Netanya. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de purtătoarea de cuvânt a PG, Mariana Cherpec. 

Aceasta a precizat că, în prezent, PG așteaptă răspunsul autorităților israeliene la demersurile Republicii Moldova privind posibila extrădarea a lui Ilan Șor. 

„Procuratura deținea informații despre locul aflării lui Ilan Șor anterior apariției imaginilor video în spațiul public”, a declarat Mariana Cherpec. 

„Menționăm că, în prezent, statul Israel examinează cererea de extrădare a cetățeanului Șor în țară. Există o procedură legală care urmează a fi realizată cu respectarea tututor tratatelor internaționale. 

Procuratura a întreprins deja toate acțiunile necesare în vederea extrădării persoanei vizate iar la moment suntem în așteptarea parvenirii unei decizii de la autoritățile din Israel referitor la acest subiect”, a adăugat Cherpec. 

Ilan Șor, condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare, pentru escrocherie și spălare de bani și dat în căutare internațională, a fost surprins duminică, 9 ianuarie curent, plimbându-se printr-un mall din Israel. 

Deputatul fugar a fost filmat de un moldovean stabilit în Israel, iar imaginile au fost publicate în presă. 

La sfârșitul anului trecut, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat ridicarea imunității lui Șor. Prin urmare, acesta poate fi reținut, arestat, percheziționat și trimis în judecată pe nouă capete de acuzare, printre care – escrocherie, spălare de bani, crearea sau conducerea unei organizații criminale, fals în declarații, dar și delapidarea averii străine și abuz de serviciu.

Decizia a fost luată cu votul a 81 de deputați, după ce au fost aprobate cele nouă cereri prezentate de către procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Decizia a fost luată după ce Procuratura Generală a solicitat joi, 16 decembrie, ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram