social

Polițiștii de frontieră au depistat în ultimele 72 de ore, opt certificate COVID-19 și un permis de conducere fals. Ce riscă făptașii

27 decembrie 2021, ora 13:30
Distribuie:

Polițiștii de frontieră au depistat opt certificate COVID-19 și un permis de conducere cu semne de fasificare, în ultimele 72 de ore. Astfel, opt conaționali și un cetățean al Ungariei sunt documentați pentru uz de fals în acte.

Cazurile au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova, la punctele de trecere a frontierei Cahul, Giurgiulești-Galați, Leușeni și Sculeni.

Pentru a se eschiva de regimul de carantină, suspecții ar fi declarat că dețin certificate COVID-19. Certificatele COVID-19 s-au dovedit a fi lase în urma efectuării unor verificări în baza de date, unde s-a aflat că bănuiții nu se aflau în țară la data vaccinării și a eliberării certificatelor moldovenești. Toate actele aveau însemnele unor instituții medicale din Republica Moldova.

Cetățeanul Ungariei, care a prezentat permisul de conducere falsificat, se aflat în tranzit pe teritoriul Republicii Moldova, urmând să ajungă în Ucraina. În timpul verificării actelor de călătorie, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere, care ar fi emis din numele autorităților competente ucrainene, prezintă unele suspecții. 

După cercetarea s-a stabilit că actul este falsificat. Bărbatul a declarat că permisul și l-ar fi perfectat anul trecut, în timp ce se afla în vacanță în Ucraina. Acesta ar fi obținut permisul ucrainean în schimbul unei sume de 400 de euro. Ca urmare a celor constate, persoana a fost înlăturată de la conducerea autoturismului.

Pe numele persoanelor s-au întocmit procese verbale pentru acțiuni ilegale, iar pedeapsa acestora urmează a fi stabilită.

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram