externe

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la 65 de ani. Era internat în spital, cu probleme grave de sănătate

Foto: The Parliament Magazine
11 ianuarie 2022, ora 08:44
Distribuie:

Veste tristă de la Strasbourg! Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit în această dimineață, vârsta de 65 de ani. Anunțul a fost făcut pe Twitter, de purtătorul de cuvânt al acestuia, Roberto Cuillo. 

„Președintele Parlamentului European, David Sassoli a încetat din viață la ora locală 1.15, în Aviano, Italia, acolo unde era spitalizat. Vom comunica ulterior unde și când vor avea loc funeraliile”, se menționează în mesajul lui Cuillo.

Cu un mesaj de condoleanțe a venit europarlamentarul român Eugen Tomac.

„Sunt profund bulversat de vestea cutremurătoare primită în această dimineață, privind încetarea din viață a domnului David Sassoli, Președintele Parlamentului European. A fost un politician plin de curaj, un jurnalist apreciat în Italia și un european convins care a militat cu multă fermitate pentru apărarea drepturilor omului în întreaga lume. Este o zi tristă pentru noi toți, l-am respectat enorm, i-am apreciat diplomația și dăruirea cu care a condus una dintre cele mai importante instituții ale Uniunii Europene în vremurile acestea cumplite, care aduc zilnic vesti triste și care par să nu se mai termine. Îmi îndrept gândurile către toți cei apropiați domnului Președinte Sassoli și le transmit sincere condoleanțe, este o pierdere grea pentru toată Europa”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

David Sassoli era internat la spital din 26 decembrie, din cauza unor complicații apărute în urma unor probleme ale sistemului imunitar. În septembrie anul trecut, regretatul președinte al Parlamentului European s-a tratat într-un spital francez de pneumonie. 

David Sassoli a fost președinte al Parlamentului European din anul 2019. Mandatul său urma să expire luna aceasta. 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram