externe

Revoluție în Kazahstan! Armata trage în demonstranți și le transmite prin difuzoare celor rămași în piață că vor fi uciși

Foto: Reuters
06 ianuarie 2022, ora 17:22
Distribuie:

O explozie și zeci de focuri de armă se aud în apropierea pieței principale din Almatî, cel mai mare oraș al Kazahstanului. Armata a deschis focul și avertizează prin intermediul difuzoarelor că cei care rămân în piață sunt teroriști și vor fi uciși, scrie Digi24.

Potrivit Reuters, cel puțin 13 membri ai forțelor de securiate au fost uciși, iar doi polițiști au fost găsiți decapitați. Totodată, Ministerul de Interne a declarat că peste 2.000 de persoane au fost arestate, în timp ce zeci de mașini au fost incendiate.

Secretariatul OTSC a transmis că unităţile avansate ale paraşutiştilor ruşi „au început executarea misiunii încredinţate”.

Ministerul Afacerilor Externe rus suține că menţine contacte strânse atât cu autorităţile de la Nur-Sultan cât şi cu ceilalţi aliaţi din OTSC pentru coordonarea „paşilor efectivi” în susţinerea armatei kazahe care desfăşoară o „operaţiune antiteroristă” împotriva participanţilor la aceste revolte.

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram