externe

Rusia face exerciții cu tancuri la granița cu Ucraina. Diplomat american: „Tobele războiului bat cu putere”

Foto: function.mil.ru
14 ianuarie 2022, ora 16:48
Distribuie:

Armata Rusiei a fost surprinsă în timp ce efectua exerciții de antrenament la cel puțin 50 de km de la granița cu Ucraina. Peste 2.500 de militari au participat la evenimentele de antrenament de luptă cu implicarea a aproximativ 100 de tancuri, scrie euronews.tv.

Acțiunile trupei rusești în nordul, estul și sudul Ucrainei alimentează temerile la Kiev și capitalele occidentale că Moscova plănuiește un nou atac. „Tobele războiului bat cu putere”, a spus un înalt diplomat american, relatează Digi24.

Analiștii militari occidentali au sugerat că Rusia nu poate menține astfel de trupe dislocate acolo unde sunt pe termen nelimitat din motive financiare și logistice și ar trebui să le retragă până la vară.

Estimările numărului de trupe rusești mutate mai aproape de Ucraina variază de la 60.000 la aproximativ 100.000. Potrivit unui document al serviciilor secrete americane numărul ar putea crește la 175.000.

Ministerul Apărării din Federația Rusă a publicat pe site-ul oficial un video care arată cum echipajele celei de-a 150-a divizii de puști motorizate din Districtul Militar de Sud au efectuat trageri reale în regiunea Rostov. 

Peste 2.500 de militari din Districtul Militar de Sud au participat la evenimentele de antrenament de luptă și au fost implicate aproximativ 100 de tancuri, potrivit Ministerului Apărării al Rusiei.

Oficialii americani au declarat că Rusia ar putea ataca Ucraina când terenul va fi mai dur, facilitând mișcarea rapidă a tancurilor și a altor blindaje.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram