economie

Se anunță o nouă scumpire a carburanților. De vineri, benzina și motorina vor costa și mai mult

06 ianuarie 2022, ora 11:02
Distribuie:

În fiecare zi, o nouă scumpire. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit un nou preț maxim de referință la benzină și motorină, valabil pentru perioada 7 – 10 ianuarie.

Astfel, de mâine, un litru de benzină cu cifra octanică A 95 va costa 21 de lei, 65 de bani – cu 11 bani mai mult decât azi.  Respectiv, motorina se scumpește din nou cu 15 bani și va costa 18,14 lei.

Precizăm că, la 1 ianuarie, prețul la benzină a înregistrat un salt de aproape 60 de bani, iar motorina s-a scumpit, în medie cu 25 de bani.

Din prima zi a noului an, ANRE a stabilit zilnic valori de referință majorate la comercializarea cu amănuntul a carburanților.

Potrivit ANRE, Creșterea prețurilor la produsele petroliere în noul an se datorează în mare măsură faptului că, începând cu 1 ianuarie 2022, s-au majorat cotele accizelor prevăzute de Codul Fiscal al Republicii Moldova.

Totodată, ANRE subliniază că, majorarea prețurilor bazată pe creșterea cotei accizelor poartă un caracter unic, fiind aplicată în prima zi de calcul a anului nou. În continuare, evoluțiile zilnice ale prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard vor fi influențate exclusiv de nivelul cotațiilor la bursele internaționale și ratele de schimb ale monedei naționale în raport cu dolarul SUA.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram