social

Se retrage din politică. Vitalie Marinuța, fostul ministru al Apărării anunță că renunță la politică din „motive personale”

29 decembrie 2021, ora 11:00
Distribuie:

Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuța se retrage din politică. El a făsut anunțul pe pagina s-a de Facebook.

„Dragi prieteni, stimați colegi! Vă aduc la cunoștință, că demisionez din funcția de Președinte al Partidului Verde Ecologist și îmi întrerup activitatea politică din motive personale. Aduc sincere mulțumiri membrilor și simpatizanților Partidului, Consiliului Național și în special Biroului Permanent, care au fost mereu alături, m-au susținut și încurajat pe perioada mandatului. Sărbători fericite tuturor și un An Nou cât mai rodnic în evenimente pozitive!”, a scris Marinuța.

La scurt timp, pe pagina Partidului Verde Ecologist a fost publicată o reacție.

„Biroul Permanent al Partidului Verde Ecologist a luat act de anunțul domnului Vitalie Marinuța, Președintele Partidului Verde Ecologist despre demisia  din funcție și întreruperea activității politice din motive personale. Mulțumim domnului Marinuța pentru aportul adus la dezvoltarea și promovarea Partidului atât pe plan Național cât și Internațional și pentru implicarea în promovarea idealurilor noastre comune și îi dorim succese în activitatea de viitor”, se menționează în comunicatul formațiunii.

Totodată, până la desfășurarea Congresului formațiunii și desemnarea unui nou președinte, funcțiile lui Martinuța au fost transmise vicepreședintelui formațiunii  Anatolie Prohnițchi.

Vitalie Marinuța a ocupat funcția de ministru al Apărării în perioada anilor 2009 – 2014. El a ajuns în marea politică pe listele Partidului Liberal. În 2013, face parte din grupul deputaților PL, care au cerut reformarea formațiunii, iar în 2014, devine membru al Partidului Democrat. 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram