economie

Ședință de urgență a Consiliului Suprem de Securitate privind creșterea prețurilor la gaz pe piața europeană

04 ianuarie 2022, ora 17:20
Distribuie:

Consiliul Suprem de Securitate (CSS) s-a întrunit într-o ședință de urgență în care a fost pusă în discuție situația din sectorul energetic. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a decis convocarea acestuia după ce în ultima perioadă, pe piața europeană s-a atestat o creștere a prețurilor de achiziție la gazele naturale.

„Membrii CSS au audiat informația despre nivelul plăților efectuate până în prezent pentru consumul de gaze naturale, despre evoluția pentru anul 2022 a prețurilor la gazele naturale importate, despre perspectivele pentru luna ianuarie și soluțiile de depășire a unei potențiale crize”, se arată într-un comunicat emis de către Președinție. 

CSS a recomandat Guvernului să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura furnizarea neîntreruptă a gazelor către consumatori.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram