social

Șeful adjunct al Procuraturii Chișinău, Adrian Popenco, și-a dat demisia. Cine exercită atribuțiile acestuia în prezent

06 ianuarie 2022, ora 09:51
Distribuie:

Șeful adjunct al Procuraturii municipiului Chișinău, Adrian Popenco, și-a dat demisia și a plecat din sistemul Procuraturii. Ultima sa zi de muncă în sistemul a fost pe data de 31 decembrie 2021.

Contactată de tv8.md, purtătoare de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec ne-a comunicat că în prezent atribuțiile acestuia sunt exercitate de către echipa de manageri a Procuraturii.

Domnul Adrian Popenco a demisionat din sistemul Procuraturii pe data de 31 decembrie, din proprie inițiativă. La moment atribuțiile acestuia sunt exercitate de echipa de manageri ai Procuraturii mun. Chișinău pâna la identificarea persoanei care va exercita interimatul temporar, după care funcția urmează a fi scoasă la concurs conform procedurii legale”.

Adrian Popenco a deținut începând cu anul 2013 funcția de procuror, adjunct al procurorului Procuraturii Anticorupție, iar începând din anul 2017 a asigurat funcția de adjunct al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău.

Șeful adjunct al Procuraturii Chișinău Adrian Popenco a ajuns în vizorul procurorului general suspendat Alexandru Stoianoglo, după ce a apărut într-o investigație jurnalistică realizată de anticoruptie.md potrivit căreia, omul legii trăiește într-o casă de invidiat într-un cartier de lux din localitatea Dumbrava, lângă Capitală și conduce de trei ani un „Mercedes” de ultima generație. 

Contactat de reporterii TV8, Popenco a refuzat să ofere alte detalii decât cele indicate în declarația de avere.

„Toate bunurile care sunt în posesie în proprietate, ori cu drept de abitație au fost declarate anual, explicațiile ce vizează restul aspectelor vor fi prezentate autorității competente, în czul de față ANI-ului.”

 

/VIDEO/ Viață de lux... din donații. Averea procurorului Adrian Popenco,  examinată de Inspectoratul de Integritate

14 decembrie 2020, 21:12

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram