Sindicaliștii cer Guvernului majorări de salarii și stabilirea plafoanelor de prețuri și tarife

13 ianuarie 2022, ora 09:49
Distribuie:

Sindicaliștii cer Guvernului majorări salariale, care să fie operate pe parcursul anului curent și stabilirea plafoanelor de prețuri și tarife  pentru mărfurile și serviciile de uz cotidian. Solicitările au fost înaintate în contextul ultimelor majorări a tarifelor și după ce factorii responsabili au anunțat că ar putea să urmeze și altele.

Respectiv, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) cere să fie compensate diferențele de tarife și prețuri, create ca urmare a majorărilor, pentru toată populația. De asemenea, să fie majorat ajutorul din partea statutului pentru consumatorii casnici pentru consumul de resurse energetice.

Să fie examinată posibilitatea unor noi majorări salariale pe parcursul anului 2022, pentru a nu admite diminuarea puterii de cumpărare ale oamenilor și să fie introduse plafoane de prețuri și tarife pentru mărfurile și serviciile de uz cotidian.

De asemenea, sindicaliștii mai cer să fie subvenționați agenții economici care produc sau prestează bunuri și servicii de primă necesitate, mai cu seamă a celor care fabrică produse alimentare.

„Intențiile de a dubla, practic, prețul pentru energia electrică și a crește tariful la gazele naturale de 1,5 ori vor lovi dezastruos asupra nivelului de viață a populației și va afecta grav agenții economici, activitatea cărora este dependentă de utilizarea în volume mari a resurselor energetice. Aceste scumpiri vor avea un efect de avalanșă și vor atrage scumpirea tuturor mărfurilor și serviciilor. Nu putem să nu atragem atenția și asupra scumpirii în fiecare zi a carburanților, care, de asemenea, conduc la creșteri de prețuri în toate domeniile”, se menționează în declarația CNSM.

În opinia sindicaliștilor, chiar dacă au fost negociate unele creșteri salariale atât în sectorul real, cât și în sectorul bugetar, acestea vor fi erodate de preconizatele creșteri de prețuri și tarife.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram