externe

SUA și Rusia urmează să aibă o rundă de negocieri privind tensiunile din Ucraina şi problemele de securitate

29 decembrie 2021, ora 17:57
Distribuie:

Washingtonul şi Moscova urmează să aibă o rundă de negocieri pe 10 ianuarie despre tensiunile legate de Ucraina şi chestiunile de controlul armamentului nuclear. Ministerul de Externe rus a confirmat marţi 28 decembrie, planurile Moscovei de a discuta despre cererile ei privind securitatea cu Washingtonul, scrie Digi24.ro.

„Statele Unite sunt dornice să se angajeze în dialog cu Rusia", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate.

O întâlnire între Rusia şi NATO ar putea avea loc apoi la 12 ianuarie, iar pe 13 ianuarie o întâlnire între Rusia şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), din care fac parte Statele Unite, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Anterior, Rusia a primit o propunere din partea NATO pentru a organiza o întâlnire în care urmează a fi discutate problemele de securitate ridicate de Moscova. 

Un oficial al NATO a confirmat că secretarul general a organizaţiei, Jens Stoltenberg, a decis că convoace o reuniune a acestui consiliu pe 12 ianuarie şi că alianţa se află în contact cu Rusia în legătură cu această posibilitate.

Săptămâna trecută, autoritățile ruse au dat o listă cu propuneri de securitate pe care vrea să le negocieze, printre care și promisiunea NATO că va renunța la orice activități militare în estul Europei și în Ucraina.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram