externe

Talibanii interzic femeilor să călătorească neînsoțite. A fost stabilită distanța pe care o pot parcurge singure

26 decembrie 2021, ora 16:44
Distribuie:

Femeile afgane care doresc să călătorească pe distanţe lungi trebuie să fie însoţite de un bărbat din familia lor. Aceasta este nou recomandarea, emisă de Ministerul pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciilor. Ba mai mult aceste le-a cerut şoferilor să nu accepte femei în vehiculele lor decât dacă acestea poartă vălul islamic, scrie Digi24.ro.

„Femeile care călătoresc mai mult de 72 de kilometri (45 de mile) nu pot face călătoria decât dacă sunt însoţite de un membru apropiat al familiei”, purtătorul de cuvânt al ministerului, Sadeq Akif Muhajir, precizând că însoţitorul trebuie să fie un bărbat.

Interdicția vine la câteva săptămâni după ce ministerul a cerut posturilor de televiziune afgane să nu mai difuzeze telenovele şi seriale sentimentale în care joacă femei şi să se asigure că jurnalistele poartă vălul islamic pe ecran.

De la venirea la putere în august, aceştia au impus diverse restricţii femeilor şi fetelor, în ciuda promisiunilor iniţiale că regimul lor va fi mai puţin strict decât în timpul primei lor domnii.

În mai multe provincii, autorităţile locale au fost de acord să redeschidă şcolile pentru fete, astfel, la începutul lunii decembrie, un decret în numele liderului suprem al mişcării a cerut guvernului să aplice drepturile femeilor, dar decretul nu a menţionat dreptul la educaţie.

Activiştii speră că eforturile talibanilor de a obţine recunoaşterea internaţională şi de a primi din nou ajutorul atât de necesar pentru această ţară - una dintre cele mai sărace din lume - îi vor determina să accepte concesii.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram