Toate punctele pentru eliberarea numerelor neutre de înmatriculare a mijloacelor de transport – blocate de Tiraspol

28 decembrie 2021, ora 12:33
Distribuie:

Tiraspolul sistează activitatea tuturor punctelor moldovenești, de eliberare a numerelor neutre de înmatriculare a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană.

Anunțul a fost făcut de pretinsele autorități de la Tiraspol, mai exact de așa zisul minister al afacerilor externe din regiune. 

Potrivit „autorităților” din stânga Nistrului, decizia intră în vigoare de mâine, miercuri, 29 decembrie.

Pretinsele autorități separatiste și-au motivat decizia prin faptul că, deja de o săptămână, autoritățile moldovenești nu permit accesul transportului de mărfuri în regiunea transnistreană, nici cu numere neutre, nici cu numere transnistrene.

„Pe 22 decembrie curent,  autoritățile vamale ale Republicii Moldova au reținut în mod nejustificat un autocamion marfar cu plăcuțe de înmatriculare neutre și transnistrene. Măsurile întreprinse prin intermediul canalelor politice și diplomatice pentru deblocarea cât mai curând posibil a mărfurilor transnistrene nu au generat rezultate pozitive. Departamentul de politică externă RMN a sesizat oficial partea moldovenească și reprezentanții internaționali în format „5+2” despre suspendarea temporară a participării părții transnistrene la acest mecanism,  din 29 decembrie până la normalizarea completă a situației”, se arată în comunicatul instituției separatiste.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram