externe

Tragedie în Afganistan: cel puțin 9 copii au fost uciși în urma unei explozii

10 ianuarie 2022, ora 15:05
Distribuie:

Cel puțin nouă copii au fost uciși în explozia unui obuz de mortier, transmite digi24. Deflagrația s-a produs în apropierea unei școli.

Alți patru copii au fost răniţi în urma deflagrației. Imaginile distribuite pe reţelele sociale arată un stand mobil unde se vindeau floricele avariat lângă locul exploziei. Un comunicat emis de biroul guvernatorului provinciei afirmă că explozia s-a produs după ce căruciorul a lovit un obuz de mortier.

Copiii răniţi au fost transportaţi la spitalul regional. Muniţia neexplodată rămasă de pe urma deceniilor de război provoacă adesea victime în rândul copiilor din Afganistan.

Potrivit datelor Naţiunilor Unite, numărul femeilor şi copiilor ucişi sau răniţi în Afganistan în prima jumătate a anului trecut a fost mai mare decât în orice perioadă echivalentă începând din 2009, de când se fac astfel de raportări.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram