social

Transnistria – sub cod portocaliu de COVID. În alte patru teritorii din țară se atestă cod galben

04 ianuarie 2022, ora 12:03
Distribuie:

Deși, per ansamblu, numărul cazurilor de COVID în Moldova par să scadă în ultima perioadă, situația nu este la fel în regiunea transnistreană. Săptămâna trecută, în regiune s-a atestat cod portocaliu.

Pe parcursul ultimei săptămâni, în stânga Nistrului,  incidența a fost de 217 cazuri la 100 mii populație. În aceeași perioadă,  în alte patru teritorii din țară,  unde incidența era de până la  87 cazuri la 100 mii populație, s-a stabilit cod galben, iar în 33 de teritorii se atestă cod verde cu o incidență de sub 50 cazuri la 100 mii populație.

În total pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate  2 080 de cazuri de COVID-19, dintre care 712 cazuri  în regiunea transnistreană.

În continuare, 23 de instituții sanitare publice rămân în circuitul COVID. Media pacienților spitalizați, în ultima săptămână, a fost de 721 de persoane, cu peste 17% mai puțin față de săptămâna precedentă.

Totuși, specialiștii în sănătate ne îndeamnă să nu ne relaxăm  pentru că răul cel mare abia vine. Spre mijlocul lunii ianuarie se preconizează o creștere bruscă și semnificativă a numărului de îmbolnăviri. Asta, având în vedere că, la ora actuală, toată Europa se confruntă cu un număr record de îmbolnăviri, iar în perioada sărbătorilor de iarnă, oamenii au circulat intens și Republica Moldova nu face excepție.

Situația se complică și pe fonul ratei reduse de imunizare  a populației.  Acoperirea națională cu schemă completă de vaccinare este de doar 28,7%. Până la 2 ianuarie doza booster a fost administrată la 71 665 de persoane.

Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă se înregistrează în mun. Chișinău – 43% și Soroca – 31%, iar cea mai redusă acoperire vaccinală se atestă în UTA Găgăuzia 18%, Sângerei și Leova -19%.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram