externe

Tulpina Omicron nu este ultima variantă a SARS-CoV-2. Experții OMS avertizează că, foarte probabil, vor mai fi și altele

07 ianuarie 2022, ora 09:41
Distribuie:

Experții OMS avertizează că este foarte puțin probabil ca Omicron să fie ultima variantă despre care se vorbește, transmite digi24.

La aproape doi ani de la începutul pandemiei, omenirea se confruntă cu un record absolut de noi infectări generate de tulpina Omicron. Săptămâna trecută, în lume, au fost înregistrate peste 9,5 milioane de cazuri de COVID-19. Organizația Mondială a Sănătății (OMS), avertizând că noua variantă a SARS-CoV-2 va produce un adevărat „tsunami”, iar speculațiile potrivit cărora Omicron va fi ultima tulpină cu care ne vom confrunta sunt doar niște speranțe.

Cazurile la nivel global de COVID-19 au crescut cu 70%, în săptămâna dintre 27 decembrie şi 2 ianuarie, însă numărul deceselor provocate de boală au scăzut cu 10%.

Varianta Omicron nu ar trebui să fie considerată „ușoară”, întrucât numărul global al infectărilor a crescut la niveluri record, sistemele medicale sunt copleșite, iar guvernele lumii întâmpină dificultăți în limitarea răspândirii acestui virus care a ucis deja peste 5,8 milioane de oameni.

Totodată, experții OMS avertizează că speculațiile potrivit cărora Omicron ar putea fi ultima variantă cu care ne vom confrunta în această pandemie sunt doar speranțe. „Există multă energie în acest virus”, a precizat șeful OMS pentru urgențe, dr. Michael Ryan.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram