internet&media

TV8 respectă legislația în vigoare și Codul Deontologic. CA a respins solicitarea afaceristului Berlinschi, supărat că s-a regăsit într-o investigație Cutia Neagră plus

12 ianuarie 2022, ora 12:49
Distribuie:

Postul de televiziune TV8 respectă legislația în vigoare cu privire la  serviciile media audiovizuale și Codul Deontologic al Jurnalistului. Aceasta este constatarea Consiliului Audiovizualului (CA), care a respins sesizarea unui protagonist al investigației „Cutia Neagră PLUS”, „Fugarul” din 7 noiembrie.

Este vorba despre omul de afaceri Ruslan Berlinschi, care a sesizat CA și a solicitat sancționarea postului de televiziune TV8. În plângerea sa, Berlinschi a invocat că, în cadrul investigației, au fost „difuzate informații false cu privire la activitatea sa, fapt care i-a prejudiciat imaginea și activitatea profesională”.

Investigația, de fapt, l-a vizat pe fostul deputat democrat, Vladimir Andronachi,  asociat de opinia publică drept persoană de încredere a oligarhului fugar Vlad Plahotniuc și partener de afaceri cu controversatul deputat fugar Ilan Șor. 

Andronachi este acuzat de implicare în scheme imobiliare, energetice, extracție de zăcăminte, export de fier uzat, furtul miliardului. Și el este fugar, a părăsit Republica Moldova vara trecută.  

Rolul lui  Ruslan Berlinschi în această schemă s-a rezumat la a-l ajuta pe Andronachi să-și salveze unele afaceri în Moldova, el fiind considerat unul dintre cei mai vechi parteneri de afaceri ai lui Andronachi.

Membrii CA au examinat produsul media și plângerea petiționarului și au constatat că echipa de investigație a TV8 nu a încălcat Legea în domeniul audiovizualului  și nici Codul Deontologic al Jurnalistului. Lui Ruslan Berlinschi i s-a oferit dreptul la replică, însă, el a refuzat să comenteze.

Drept urmare, membrii CA au decis în unanimitate să respingă petiția omului de afaceri Ruslan Berlinschi.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram