social

Verificări anti-COVID-19 în toată țara: Cele mai frecvente abateri depistate

Sursa foto: ANSP
04 ianuarie 2022, ora 15:20
Distribuie:

Specialiștii Centrelor de Sănătate Publică (CSP) din cadrul ANSP au efectuat 277 de controale în adresa persoanelor fizice și juridice supuse controlului de stat în domeniul sănătății publice, pentru verificarea implementării corespunzătoare a măsurilor de prevenire și control împotriva COVID-19.

Au fost supuse verificărilor mai multe locații, inclusiv frizerii, farmacii, instituții medicale, de comerț, de producere, instituții de educației și învățământ și obiective care desfășoară alte activități.

În rezultat, au fost stabilite neconformități la 47 dintre acestea, fiind emise 32 de prescripții sanitare și întocmite 18 procese-verbale cu privire la contravenție.

Printre cele mai frecvente abateri constatate se numără: lipsa sau purtarea incorectă a măștilor de protecție de către personal și vizitatori; neasigurarea angajaților cu echipament de protecție individual sau necompletarea registrului de monitorizare a stării de sănătate a angajaților.

Totodată, specialiștii au constatat lipsa registrelor de igienizare a spațiilor sau necompletarea regulată ale acestora, dar și lipsa substanțelor biodistructive.

În perioada 18-31 decembrie 2021, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) au efectuat și controale comune cu angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) la 18 unități de comercializare a produselor alimentare și nealimentare.

Inspectorii ANSP au informat persoanele fizice și juridice despre necesitatea implementării și respectării cu strictețe a măsurilor impuse de către autorități prin Hotărârile Comisiei Naționale  Extraordinare de Sănătate Publică.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram