social

/VIDEO/ A cui curte e mai curată? Drumul spre casa premierului și cel spre locuința primarului - deszăpezite, în timp ce alte străzi - nu

29 decembrie 2021, ora 20:51
Distribuie:

În a treia zi de la prima ninsoare, multe curți din Capitală continuă să fie acoperite cu un strat gros de zăpadă. În mare parte, locatarii blocurilor au ieșit, cu forțele proprii, la deszăpezire. Și drumul de acces către casa premierului Natalia Gavrilița este curățat, pe când cele care duc spre alte străzi - nu. Acest lucru l-a indignat pe edilul Capitalei, care a cerut o anchetă ca să vadă cine a dispus deszăpezirea doar a acestei porțiuni. Am găsit curată și intrarea spre blocul lui Ion Ceban, pe când spațiile din vecinătate erau lunecoase și pline cu omăt.

Imaginile surprinse lângă casa Nataliei Gavrilița, cu drumul deszăpezit, au ajuns și în atenția primarului general al capitalei. Ion Ceban a solicitat să se afle cine a curățat drumul până în poarta prim-ministrului, pe când alte străzi adiacente au fost lăsate baltă. Nu am putut să ne apropiem prea mult de casă, pentru că era păzită, așa că am fost ținuți la distanță. 

Dar, și curtea în care trăiește familia primarului Ion Ceban, și drumul din preajmă, la fel sunt curățate. Pe când, curțile din vecinătatea acestuia erau, la ora când am filmat acolo, acoperite cu zăpadă. 

Am încercat să aflăm cine a deszăpezit teritoriul din curtea unde locuiește edilul, consiliera sa încă nu ne-a răspuns la întrebare. Azi dimineață, Ceban a anunțat pe rețelele sociale că toată noaptea, oamenii muncesc la deszăpezirea străzilor și trotuarelor, curților de bloc, parcurilor, acceselor, străzilor secundare, în stații și spre suburbii. Acesta a reamintit agenților economici că sunt obligați să curețe spațiul din fața oficiilor. Între timp, mulți chișinăuieni încă așteptau pe cineva să le curețe curțile. 

Curțile pline de zăpadă și intrările spre blocuri sunt un necaz și pentru șoferi, care derapează cu mașinile. 

Direcția locativ-comunală a intervenit mecanizat în ultimele două zile, cu 50 de utilaje cu lamă și perie, pentru deszăpezire și combaterea poleiului. De asemenea, peste 400 de muncitori sunt antrenați la deszăpezirea manuală a curților blocurilor, accese, intrările în scară, platformele de deșeuri, dar și printre cartiere. În următoarele zile, vremea se va încălzi. Temperaturile diurne vor urca până la 6 grade cu plus, iar noaptea vor fi 0 grade. 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram