social

/VIDEO/ Aeroportul, plin de oameni. Mulți moldoveni au revenit de peste hotare și astăzi, pentru a sărbători alături de cei dragi

01 ianuarie 2022, ora 20:09
Distribuie:

Pe unii, Anul Nou i-a prins în aeroport sau chiar în aer. Dornici de un vin bun, dar și de gustul mâncării de acasă, mulți moldoveni au revenit și astăzi de peste hotare pentru a sărbători alături de cei dragi. Alții însă, invers, după ce au ciocnit paharele au fost nevoiți să-și facă bagajele, pentru că din cauza muncii aveau drum în afara țării. 

Lacrimi de bucurie și îmbrățișări nu au lipsit nici astăzi la aeroport. Nerăbdători să fie alături de cei dragi, mulți au revenit acasă, chiar în prima zi din an. Bunăoară, această femeie spune că este plecată de șase ani. Susține că a mai fost de câteva ori acasă, iarna însă niciodată. Așa că emoțiile prin care trece sunt dincolo de cuvinte, spune ea. 

„acum am așteptat iarna aceasta să ajungem acasă.

Iar Daria a decis ca sărbătorile de iarnă să le petreacă în Germania, iar astăzi s-a întors acasă, însă cu un gust amar.

„- Am plecat de sărbători, mi-era interesant cum sunt sărbătorile în Germania. - Și cum sunt, sunt mai specifice ca la noi, prin ce? - Acolo erau restricții și s-a anulat sărbătorile și am stat în casă. - Vă pare rău cumva că ați plecat? - Da, mi-era dor de Moldova.”

Cei mai mulți dintre călători ne-au povestit că Revelionul i-a prins în zbor pentru că în alte zile nu erau bilete. 

„- Nu au fost zboruri, dar am și făcut rezervare la bilet cu mult timp mai în urmă. - Cu cât timp? - Două-trei luni în urmă. - Astăzi erau bilete. - Da ieri nu erau niciun bilet? - Nu, astăzi este zbor.” (MUSCA) „- Ați vrut intenționat acolo să sărbătoriți? - Sincer, nu. Aș dori să petrecem aici, dar cu lucrul, cu munca așa s-a primit.”

„Am sărbătorit Anul Vechi pe vechi și am întâlnit Anul Nou pe Nou.” (MUSCA) „Aici vom sărbători deja pe vechi, Crăciunul, pe șase.”

Au fost și destui moldoveni care au decis chiar în prima zi din noul an să părăsească țara, fiind impuși de anumite probleme personale, dar și de serviciu, ne-au spus ei.

„- Pentru dumneavoastră nu este foarte importantă această sărbătoare? - Ea a fost când aveam 15 ani sau 10 ani, când eram copil mic, atunci era importantă, probabil. Iar când crești și ai alte priorități, atunci, cred eu, că totul decurge altfel.”

Potrivit datelor neoficiale, peste 1 milion de moldoveni sunt plecați la muncă peste hotare. Mulți dintre ei revin în această perioadă acasă.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram