social

/VIDEO/ Alexandr Stoianoglo va sta încă o lună sub control judiciar: Replica procurorului general suspendat

05 ianuarie 2022, ora 09:15
Distribuie:

Măsura preventivă sub formă de eliberare provizorie sub control judiciar, aplicată procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost prelungită cu 30 zile. O decizie în acest a fost luată de magistrații Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana. Șeful suspendat al Procuraturii Generale a venit, astăzi, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. 

Stoianoglo pledează în continuare nevinovat și susține că deciziile de aplicare a măsurii preventive pe numele său sunt ilegale. 

De partea cealaltă, procurorii de caz, care au solicitat prelungirea măsurii preventive pe un termen de 60 de zile, o consideră necesară, pentru a nu fi prejudiciată ancheta.

"Eu nu am săvârșit nimic, de aceea, în privința mea nu poate și nu trebuie să fie măsuri preventive. Asta înseamnă limitarea drepturilor mele de circulație, alte drepturi și deciziile, care până acum au fost adoptate sunt ilegale și abuzive", susține Alexandr Stoianoglo.

Acum o săptămână, magistrații Curții Supreme de Justiție au respins recursul lui Stoianoglo, prin care s-a cerut anularea hotărârii CSP în urma căreia a fost pornită urmărirea penală. Și această decizie Stoianoglo o consideră ilegală. 

"În cazul dat, vom merge la CEDO. Noi nu credem că instanțele autohtone pot să limiteze dreptul persoanei de a se adresa în instanța de judecată și a cere apărarea drepturilor sale",mai spune procurorul general suspendat.

Procurorii de caz au argumentat necesitatea de prelungire a măsurii preventive și ne-au spus că dispun de probe noi. "

Este necesar pentru a desfășura buna desfășurarea a urmăririi penale, această cauză prevede un șir de acțiuni și există riscul de imixtiune în înfăptuirea justiției, de eschivare și așa mai departe. Urmărirea penală este în desfășurare, probe noi există, dar nu pot fi comunicate publicului larg, deocamdată", explică procurorul Victor Furtună.

Alexandr Stoianoglo a fost reținut la începutul lunii octombrie, în aceeași zi în care a fost suspendat din funcție, după ce în biroul său de serviciu, dar și în locuința sa au avut loc percheziții.

Acesta este învinuit de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor, corupere pasivă și darea de informații mincinoase. 

Pe 27 decembrie, a avut loc prima ședință de judecată în dosarul în care Stoianoglo este acuzat de comiterea, în complicitate cu fostul șef al secției resurse umane din cadrul Procuraturii Generale, a infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu. 

Ședința a fost, însă, amânată pentru 1 martie curent, la solicitarea avocaților, pentru a face cunoștință cu rechizitoriul. Totodată, avocații au depus plângeri la judecătorul de instrucție, privind pretinsele acțiuni ilegale ale procurorilor anticorupție, inclusiv cu solictarea explicarii invinuirii.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram