social

/VIDEO/ Avem doar 40 de microbuze de tip confort în toată țara. Șoferii nu se grăbesc să facă investiții în unitățile de transport

05 ianuarie 2022, ora 23:33
Distribuie:

Este foarte mic numărul microbuzelor de tip confort, care circulă pe rutele raionale și interraionale din țara noastră. Cel puțin, asta reiese din informațiile care ne-au fost oferite de Ministerul Infrastructurii, după ce am făcut o solicitare în acest sens. Spre exemplu, din totalul de peste 700 de microbuze, supuse controlului în 2021, doar 40 au fost trecute în categoria confort. Iar potrivit legii, doar acestea au avut dreptul să circule cu un tarif de 70 de bani per kilometru. Chiar și așa, conducătorii auto nu se grăbesc să facă mari investiții în unitățile de transport. Ei spun că, din cauza veniturilor mici, nu au cum să-și recupereze banii cheltuiți ca să creeze condiții mai bune pentru pasageri, mai ales că și fluxul a scăzut foarte mult din cauza pandemiei.

Microbuzele care abia de se țin la grămadă nu sunt o raritate, la Autogara din Centrul capitalei. Iar confirmarea se regăsește și în răspunsul primit de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, la solicitarea TV8. Cifrele puse la dispoziție de Minister arată că, în 2021, din numărul total de 715 microbuze supuse controlului, doar 40 au putut fi trecute la categoria confort. Prin urmare, potrivit legii, doar pentru serviciile oferite de acestea poate fi perceput un tarif de 70 de bani per kilometru parcurs. 

Cu unul dintre vehiculele din categoria confort circulă și domnul Dumitru, care face naveta Chișinău-Hoginești. Bărbatul spune că proprietarul microbuzelor a investit mult, pentru ca mașinile care transportă pasageri să arate bine. 

Alte date statistice oferite de Ministerul Infrastructurii în răspunsul la solicitarea noastră arată clar că, anul trecut, din 446 de certificate de calitate eliberate, doar 16 au fost din categoria confort. 

Întrebați despre asta, unii șoferi spun că investițiile sunt prea mari, iar venitul obținut lunar nu le ajunge nici pentru un trai decent. La Gara de Sud l-am găsit pe domnul Petru, care ne-a povestit că, recent, a fost nevoit să repare o defecțiune la microbuzul său. 

Conducătorii auto se împart în două tabere. Cei care își doresc majorarea tarifului și cei care sunt pentru menținerea acestuia la 60 de bani per kilometru, dar - mai mulți călători. Majoritatea spun că din cauza pandemiei, fluxul de pasageri s-a micșorat simțitor. 

Între timp, pasagerii spun că, odată cu micșorarea fluxului de călători, condițiile din microbuze s-au îmbunătățit. Chiar și așa, oamenii cred că, din cauza felului în care arată acum vehiculele, biletele nu ar trebui să se scumpească.

Ultima dată, transportatorii care își doresc majorarea tarifului au prostestat în PMAN, la mijlocul lunii decembrie, anul trecut. Ulterior, pe data de 23 decembrie, a avut loc o ședință la Ministerul Infrastructurii, în cadrul căreia, aceștia au înaintat mai multe propuneri, ce urmează să fie examinate de minister. Se întâmplă după ce, la începutul lunii noiembrie, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a anunțat că a depus un demers la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale privind efectuarea calculelor și aprobarea tarifelor pentru serviciile de autogară și de transport rutier. Atunci, ministrul Andrei Spînu a reacționat și a declarat că nu vor fi operate majorări, atâta timp cât nu vom avea vehicule confortabile.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram