social

/VIDEO/ Braconieri piscicoli, documentați pentru că au furat camerele de supraveghere a frontierei pentru a nu fi prinși

26 decembrie 2021, ora 12:25
Distribuie:

Trei bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani sunt documentați de către polițiști după ce au sustras echipemantul de supraveghere a frontierei, pentru a nu fi descoperiți că pescuiau ilegal.

Bărbații pescuiau ilegal în apele râului Nistru, iar în ziua când urmau să scoată peștele  pentru a fi transportat ulterior în localitatea Palanca pentru a fi comercializat, pentru a șterge urmele au decis să fure camere de supraveghere a Poliției de Frontieră Est.

În urma acțiunilor întreprinse se polițiști, bărbații au fost identificați, fiind trei locuitori ai satului Palanca. Aceștia și-au recunoscut vina și au predat benevol mijloacele speciale sustrase.

Noaptea trecută din Nistru au fost scoase două juvelnice cu 103 kg pește de diferite specii și trei plase de pescuit, pe care bărbății le foloseau la pescuitul ilicit.

Totodată, în apropiere a fost oprit în trafic un tractor la volanul căruia a fost legitimat un locuitor al satului Palanca, în vârstă de 35 ani.  Acesta prezenta vizibil stare de ebrietate, dar și personal a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice. 

Potrivit polițiștilor, bărbatul este bănuit că ar complice cu ceilalți braconieri.

Polițiștii de frontieră examinează circumstanțele aflării și desfășurării activităților ilicite în fâșia de protecție a frontierei, iar pe faptul sustragerii bunurilor a fost început un proces penal. Peștele și echipamentul de pescuit au fost transmise Inspectoratului pentru Protecția Mediului Ștefan Vodă.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram