social

/VIDEO/ Ce trebuie să facem dacă ne prăbușim sub gheață

29 decembrie 2021, ora 21:28
Distribuie:

Frigul de afară i-a încurajat pe mulți să iasă la pescuit, convinși că gheața este destul de groasă ca să-i țină în siguranță. Stratul însă era de doar 3 centimetri, pe când trebuie să aibă în jur de 10. Ca să le arate celor jur cât de periculos este aflarea pe gheața subțire, salvatorii au făcut o lecție demonstrativă. Au simulat un înec în lacul din parcul „La Izvor”.

Ceea ce vedeți la ecran este o simulare, iar bărbatul care strigă după ajutor este, de fapt, un salvator care știe cum să iasă la suprafață. Conform scenariului, el s-a prăbușit în timp ce se plimba cu animalul său de companie. Însă, nu toți cunosc cum să se comporte în cazul în care gheața de sub ei se sparge. În cazul bărbatului, el a strigat atât de tare încât a fost auzit de salvatori, care l-au scos la mal. 

Salvatorii atenționează însă că nu întotdeauna poate fi un final fericit, iar salvatorii s-ar putea să nu fie tot timpul prin preajmă. De aceea, le recomandă oamenilor să fie atenți în această perioadă deoarece gheața are abia trei centimetri. Cei mai supuși riscului de prăbușire sunt minorii. De aceea, părinții sunt atenționați să nu-și lase copiii să se joace singuri pe gheață. Salvatorii au mai demonstrat cum trebuie să procedeze persoana care a căzut în apă, pentru a ajunge în siguranță la mal. 

Deși salvatorii atenţionează că stratul de gheaţa de pe suprafața bazinelor acvatice este încă subțire și prezintă un pericol, mai ales pentru cei care riscă să pescuiască la copcă, astăzi am găsit deja câțiva pescari dornici de senzații tari. Unii ne-au arătat că au prins niște pește, în timp ce alții ne-au spus că au venit pentru distracție. 

Pescarii mai spun că gheața este deja destul de groasă și că au stat mai aproape de mal. 

Iar, dacă gheața se va sparge sub ei, pescarii știu cum să procedeze. 

Pentru a ajuta o persoană care s-a prăbușit sub gheață este indicat să mergeți târâș către ea și să-i întindeți o creangă, o rangă de fier sau orice alt obiect de care ar putea să se agațe și să poată fi tras la suprafață. Potrivit medicilor, persoana scoasă din apă rece trebuie să fie adăpostită într-o încăpere caldă sau acoperită cu ceva gros. În ultimii trei ani, 22 de persoane și-au pierdut viața după ce s-au prăbușit sub gheață. Printre aceștia sunt și trei minori.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram