social

/VIDEO/ Chișinăul, pustiu la început de an. După zile întregi de ambuteiaje și claxoane, peste Capitală s-a așternut liniștea

01 ianuarie 2022, ora 20:02
Distribuie:

După zile întregi de ambuteiaje, claxoane și frâne nervoase, peste Capitală s-a așternut, în sfârșit, liniștea. Prima zi din an este printre puținele când orașul parcă își ia un respiro. Străzile sunt goale, iar șoferi sau pietonii, numărați pe degete, merg în voie și fără agitație. Astfel, nimic nu mai amintește de zarva din celelalte zile. 

„Dacă de obicei pe strada Mihai Viteazu din sectorul Râșcani al capitalei se creau ambuteiaje, astăzi abia dacă se zărește câte o mașină pe ici colo, iar pietonii ar putea dansa și hora în mijlocul străzii. ”

Circulația în ultimele zile din an este, de fiecare dată, un adevărat supliciu pentru șoferi, care mai mult staționau în drum, decât se deplasau. Șoferii recunosc că ambuteiajele s-au întețit, mai ales, că pe multe străzi o bandă a fost rezervată pentru transportul public, iar pe altele se parchează neregulamentar. De revelion însă, se produce o transformare, iar mașinile dispar ca prin minune. Nu se produce nimic anormal, pur și simplu automobilele staționează în parcare, iar străzile sunt aerisite ca niciodată.  Astăzi, mașinile de pe străzile din Chișinău puteau fi numărate pe degete, iar șoferii au fost foarte mulțumiți că, în sfârșit, au drum liber.

„Dacă s-ar circula măcar o dată în săptămână așa, în afară de duminica. Dar așa duminica și azi că e Anul Nou, ce vreți.”

„E normal ca după 1 ianuarie, după Anul Nou toți să se odihnească acasă.”

„De două săptămâni sunt foarte mari ambuteiaje. Acum se circulă ușor, e liber. Nu știu mâine ce va fi, dar sperăm să fie tot așa.”

Unii ne-au spus că au fost nevoiți să meargă la serviciu, altfel nu ar mai fi ieșit nici ei din casă. 

„ Noi suntem la lucru cu părere de rău, să nu fi avut serviciu, nu mai ieșeam.”

Polițiștii de gardă ne-au mărturisit și ei că orașul a fost, practic, nemișcat la primele ore ale dimineții

„Deocamdată avem flux scăzut de transport și se circulă fără careva dificultăți. La momentul de față încă nu avem înregistrată nici o încălcare majoră, dar monitorizăm traficul rutier să fie în siguranță.”

Bugetarii vor reveni la locurile lor de muncă, începând de luni, 3 ianuarie, atunci când ar trebui să revină și forfota, mai ales că ne mai așteaptă o sărbătoare, Crăciunul pe stil vechi.


 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram