Record absolut: 3.907 infectări cu coronavirus și încă 18 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore

social

/VIDEO/ Comentariul ministrului Apărării despre cazul tânărului ucis în parc de doi militari: "Erau în concediu"

13 ianuarie 2022, ora 08:45
Distribuie:

Cei doi militari, care sunt cercetați pentru omorul unui tânăr student din capitală, își recunosc vina parțial. Potrivit procurorului de caz, suspecții afirmă că victima era încă în viață, atunci când au lăsat-o să zacă la pământ. Între timp, ministrul Apărării a declarat că regretă acest caz și a ținut să precizeze că militarii erau în concediu, asta chiar dacă au fost reținuți din cazarmă.

„Îmi pare rău de acest caz, dar vreau să menționez că militarii erau în concediu legal. Concediile au fost nu doar pentru ei, dar pentru mai mulți militari în contextul sărbătorilor de iarnă”, a declarat Anatolie Nosatîi. 

Declarațiile ministrului vin după ce, în presă, au apărut speculații conform cărora cei doi militari, de fapt, nu se aflau în concediu, însă ar fi avut permisiunea de a ieși în oraș în acea seară. Contactat de TV8, procurorul de caz, Sergiu Savca, a declarat că cei doi militari au fost reținuți în cazarmă, dar acest lucru s-ar fi întâmplat, de fapt, în ultima zi de concediu al acestora. 

Recent a venit cu un mesaj pe facebook și bunica tânărului omorât. Îndurerată, aceasta a îndemnat opinia publică să nu rămână indiferentă și să se unească pentru rezolvarea cazului. Mai mult, ea crede că trebuie să fie pedepsiți după faptă cei care au provocat moartea nepotului său. 

„Soldații care ar trebui să ne apere, ne omoară... Vreau ca societatea să se unească, nu numai în cazul nostru, dar și în alte cazuri de violență. Să nu fim indiferenți la ce se petrece”, spune femeia.

Acum o săptămână, un tânăr de 21 de ani a fost omorât în bătaie de doi militari care se aflau în stare de ebrietate. Corpul neînsuflețit al victimei a fost găsit de trecători, pe malul unui lac din parcul Valea Trandafirilor. Medicii legiști au depistat pe corpul lui semne de moarte violentă. Tot lângă cadavru, a fost găsit și un bon de plată de la un magazin, care i-a ajutat pe criminaliști să dea de urmele făptașilor. Între timp, avocații au contestat măsura de arest preventiv.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram