social

/VIDEO/ Copiii care au blocat în casă un bărbat și au dat foc locuinței sunt fiii victimei

11 ianuarie 2022, ora 22:21
Distribuie:

Clipe de groază pentru un bărbat din localitatea Jevreni, raionul Criuleni. Copiii acestuia, care sunt minori, i-ar fi dat foc la casă. Bărbatul este țintuit în scaunul cu rotile și a fost salvat de un amic. Acesta nu a avut de suferit, iar locuința și hainele iau fost mistuite de flăcări. Potrivit poliției, pe acest caz a fost pornit un proces penal. Primarul din localitate a refuzat să vorbească la camera, dar a declarat că minorii provin dintr-o familie social vulnerabilă și sunt în grija mamei.

 Era trecut de miezul nopții, atunci când odaia în care locuiește, Sergiu Scorici a fost cuprinsă de flăcări. 

„Cu chibritele au dat foc, au închis ușa și au fugit. Nu i-am bătut, eu nu trăiesc cu dânșii. Noi suntem despărțiți. Copiii mei la care eu țineam, dar ei vor să scape de mine", povestește victima.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, spune că a avut noroc de un sătean care l-a ajutat să iasă din casă, fiind țintuit în scaunul cu rotile. 

„A venit un om, pe la 3 de noapte, și a dat peste mine, m-a ajutat să ies afară și m-a salvat. Mocnea de Doamne ferește salteaua, au ars și hainele", mai spune Sergiu Scorici. 

Cei 3 copii ai săi au rămas în grija mamei care mai are doi copii cu alt bărbat. Sergiu locuiște separat de ei și recunoaște că nu le-a dat cea mai bună educație.

„Eu am vorbit cu ei să fie cuminți, dar nu vor. Mama lor s-a săturat deja să umble pe la poliție la Criuleni", a mai adăugat bărbatul. 

Soția acestuia și copiii au fost chemați la Inspectoratul de poliție Criuleni pentru a fi audiați. Am încercat să vorbim cu asistenta socială de la primăria din localitatea Jevreni, însă aceasta a refuzat.

„Mă așteaptă copilul, eu nu vreau să discut în privința la asta", ne-a spus în grabă asistenta.

A refuzat să ofere detalii și polițistul de sector, care a venit la Primărie.

„Toate întrebările la ofițerul de presă”, a exclamat polițistul.

Și primarul din Jevreni a refuzat să apără în fața camerelor de luat vederi. Acesta a declarat, însă, că este vorba despre o familie social vulnerabilă, pe care a încercat de nenumărate ori să o ajute, însă din cauza alcoolului și a nedorinței de a schimba lucrurile, situația nu se schimbă.


 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram