social

/VIDEO/ De Crăciun, Chișinăul respiră. Pe străzile Capitalei s-a circulat azi liber

07 ianuarie 2022, ora 23:27
Distribuie:

Străzile Chișinăului au fost aproape pustii, astăzi, când creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Domnului pe stil vechi. Este visul oricărui șofer, ne-au spus bucuroși conducătorii auto, pe care i-am întâlnit în trafic. Cei mai mulți părăseau și ei orașul, plecând la țară, să sărbătorească împreună cu părinții și rudele. Pentru că au apăsat pe accelerator, unii chiar s-au ales cu amenzi, pentru viteză, dat fiind că agenții de patrulare au fost la datorie! Totuși, mulți au rămas acasă, în așteptarea oaspeților ori au beneficiat de timpul liber, pentru sport și plimbare în aer liber. Atmosfera de sărbătoare a fost la ordinea zilei și la târgul de Crăciun din capitală.

Șoferii care au ieșit astăzi în oraș, au fost plăcut surprinși, atunci când au găsit străzile orașului aproape pustii. Spre deosebire de zilele de muncă, atunci când sunt nevoiți să stea în ambuteiaje kilometrice, astăzi, ei au avut cale liberă prin tot Chișinăul. 

Dacă e liber pe străzi, ajungi mai repede la destinație, spune și acest șofer care pleca astăzi la țară, la rude. Crăciunul, fie pe stil nou sau vechi, este pentru el o mare sărbătoare. 

Pentru că au apăsat prea tare pe accelerator, unii șoferi grăbiți s-au ales cu amenzi pentru viteză. În jur de 20 de astfel de cazuri au fost înregistrate de o echipă de patrulare a INSP-ului, aflată în misiune de serviciu, pe strada Mihai Viteazul din capitală. Prin urmare, șoferii indispuși, spun că le-a picat și cheful de sărbătoare. I s-a întâmplat și acestui bărbat, pornit astăzi în vizită la surorile sale din Strășeni. 

Mulți oameni au profitat de timpul liber și au ieșit în parc, la plimbare.

De mai bine de patru ani, sportul face parte din modul de viață al acestei femei. Ea spune că parcurge zilnic în jur de 10 km.

Unii orășeni au venit la Târgul de Crăciun din centrul capitalei, amenajat lângă Palatul Național Nicolae Sulac. Oamenii spun că au ieșit la plimbare, înainte de a întâmpina oaspeții. 

Între timp, erau în toi pregătirile pentru concertul care urma să aibă loc la acest târg. 

Conducătoarea ansamblului folcloric Șezătoarea, din Criuleni, Elena Sclifos ne-a spus spus că au venit la Târg mai devreme, pentru repetiții. 

Potrivit unui comunicat al municipalității, până pe 15 ianuarie, în Capitală, se vor desfășura mai multe activități cultural artistice cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Și astăzi, oamenii care vor trece pe la Târgul de Crăciun, vor putea asista la diferite concerte și spectacole. 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram