social

/VIDEO/ Deplasarea pe trotuare, anevoioasă. Peste 300 de oameni s-au adresat la urgență după ce au alunecat pe ghețuș

30 decembrie 2021, ora 21:04
Distribuie:

Deplasarea pe trotuarele și scările din capitală continuă să fie anevoioasă chiar dacă afară nu mai ninge de câteva zile. Se lucrează din greu, ne asigură autoritățile municipale. Impuși de lege, și agenții economici au început să facă ordine în fața oficiilor și a clădirilor pe care le administrează. În schimb, singura pistă pentru bicicliști este întroienită și nici măcar nu mai este vizibilă de sub zăpadă. Doar indicatoarele arată că pe aici trec cicliștii. Pericolul nu este doar sub picioare. În timp ce mulți se uita atent pe unde calcă, nu observă pericolul îngheţat de deasupra capului. Peste 300 de oameni s-au adresat după ajutor medical, după ce au alunecat în stradă.

Cu lopețile în mâini și cu roaba după ei, grupuri de muncitori curăță zăpada din preajma oficiilor și a magazinelor. De altfel, aceasta este responsabilitatea directă a administratorilor, în caz contrar riscă amenzi. Unii spun că au început de ieri să deszăpezească, dar nu se prea grăbesc. 

Un pericol, care poate oricând să ducă la tragedie, o reprezintă și țurțurii. Aceștia amenință la tot pasul, astfel că deplasarea pe sub ei este o provocare. Trecătorii merg cu teamă pe stradă.

Zăpada necurățată dă bătăi de cap mai ales persoanelor în etate. Oamenii urcă scările cu mare atenție, ca nu cumva să lunece și să-și frângă mâinile ori picioarele. De la începutul săptămânii, la Institutul de Medicină Urgentă, s-au adresat în jur de 300 de persoane cu diverse luxații și fracturi. În jur de 60 de persoane au fost internate în secția traumatologie și ortopedie de la institut, a declarat Dorina Arseni pentru TV8.

Și persoanele mai tinere spun că se deplasează cu greu pe trotuarele necurățate.

Pentru a treia zi la rând, sub nămeți stă și pista destinată cicliștilor, de pe bulevardul Dacia.

De partea cealaltă, autoritățile municipale anunță că au intervenit mecanizat în perioada de 29-30 decembrie cu aproximativ 50 de utilaje cu lamă și perie, pentru deszăpezire și combaterea poleiului, fiind presărate 60 tone de antiderapant. De asemenea, peste 400 de muncitori sunt antrenați la deszăpezirea manuală a curților, a intrărilor din scară, pe platformele de deșeuri și între cartiere.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram