Record absolut: 3.907 infectări cu coronavirus și încă 18 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore

social

/VIDEO. DOC/ Starea de urgență în sănătate publică, prelungită cu două luni în municipiul Chișinău

13 ianuarie 2022, ora 14:11
Distribuie:

Starea de urgență în sănătate publică pe teritoriul Capitalei a fost prelungită cu două luni de zile, până în data de 15 martie. Decizia a fost luată joi, 13 ianuarie, de Comisia extraordinară de sănătate publică a mun. Chișinău. 

Se întâmplă în condițiile în care situația epidemiologică se menține extrem de îngrijorătoare. Autoritățile municipale prognozează că în următoarele șapte zile vor fi înregistrate până la o mie de cazuri de coronavirus, iar 20 % vor avea nevoie de spitalizare. 

Astfel, se mențin neschimbate vechile măsuri de prevenire a infecției. Purtarea rămâne obligatorie în toate spațiile închise, la fel ca și dezinfecția mâinilor. Specialiștii recomandă evitarea evenimentelor cu prezența unuui număr mare de oameni și păstrarea distanței fizice de cel puțin un metru. 

Comisia extraordinară de sănătate publică solicută Ministerului Sănătății instituirea unui centru unic de coordonare a spitalizărilor COVID - 19 în spitalele republicane și municipale, dar și asigurarea spitalelor cu echipamente medicale și de protecție, dar și medicamente antivirale. 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram