/VIDEO/ Fiți atenți pe unde treceți. INSP desfășoară de sărbători Operațiunea „Pietonul”

25 decembrie 2021, ora 20:20
Distribuie:

Mulți pietoni aleg să o ia pe scurtătură și de multe ori traversează strada în locuri interzise, fără a-și da seama că se expun pericolului. Poliția susține că nu-i disciplinează nici amenzile. Bunăoară, în acest an, au fost aplicate peste 16 mii de sancțiuni. Oamenii legii i-au urmărit și astăzi pe pietonii nedisciplinați. Ce-i drept, au fost puțini la număr și s-au ales doar cu o morală.

Poliția a fost cu ochii pe pietonii care traversează strada pe unde-i taie capul, iar în rezultat, de multe ori, culeg și consecințele nefaste. Ce-i drept, astăzi nu preau au găsit oameni nedisciplinați, mai ales că agenții de patrulare cu presa după ei se vedeau de la o poștă. Bunăoară, în fața camerei, o tânără ne-a spus că prefără mai mult subteranele.

Poliția susține că noaptea pietonii trebuie să fie cu ochii nu în patru, ci în șapte, mai ales ca de multe ori hainele întunecate îi face practic invizibili.

Prin intermediul Operațiunii Pietonul, polițiștii spun că vor să-i responsabilizeze pe cei care se expun riscului și traversează strada în locuri interzise. De asemenea, oamenii legii atenționează și șoferii să fie mai prudenți.

„Pentru a preveni accidentele rutiere cu implicarea pietonilor INSP recomandă ca pietoniis traverseze doar la treceri și la verde, înainte să se asigure că este văzut de șoferi, iar pe timp de noapte să poarte haine deschise sau cu elemente reflectorizante.

Bulevardul Dacia din sectorul Botanica al capitalei este zona cu cele mai multe accidente cu implicarea pietonilor. Pe parcursul acestui an, au avut loc 10 accidente rutiere, iar o persoană a murit.

De la începutul acestui an, peste 11 mii de șoferi au fost sancționați cu amenzi de la 900 până la 1500 de lei pentru că nu au cedat trecerea pietonilor la zebre.

Pe de altă parte, peste 16 mii de pietoni au fost amendați de la 300 până la 450 de lei pentru că au traversat în locuri nepermise.

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram