social

/VIDEO/ Forfotă la piață, în ajun de Crăciun. Peștele, carnea de porc și fructele, la mare căutare

06 ianuarie 2022, ora 23:54
Distribuie:

La Piața Centrală din capitală a fost aglomerație, în ajun de Crăciun pe stil vechi. Cea mai mare înghesuială era la tarabele cu pește și fructe. La mare căutare a fost, însă, și carnea de porc, din care gospodinele gătesc bucate tradiționale. Oamenii își umpleau gențile cu de toate și plecau grăbiți acasă, pentru a găti masa de sărbătoare. Totuși, ei spun că prețurile mari la produse le-au cam golit buzunarele. Mai mult, unii au recunoscut că fără câteva mii de lei nici nu merită să vii la cumpărături.

Oamenii au trecut prin hala cu pește, pentru a cumpăra pește viu. Cel mai întrebat era crapul!

La fel de mulți cumpărători am găsit astăzi și la compartimentul de fructe. 

O femeie din Cojușna spune că a venit la Chișinău împreună cu sora sa, ca să cumpere de toate... după buzunar.

Iar un bărbat a cheltuit 1500 de lei pentru produse. Chiar și așa, el spune că pe acești bani nu cumperi prea multe.

În schimb, vânzătorii se plâng mai puțin. Ei spun că, în aceste zile, vânzările de carne, pește sau citrice au mers bine. 

Nici prețurile nu sunt prea mari, în comparație cu cele din magazine, spune o femeie.

Crăciunul este sărbătorit de majoritatea creştinilor din lume, în special de catolici, pe 25 decembrie, conform calendarului Gregorian. În țara noastră, multe familii, mai ales cele de la sate, continuă să sărbătorească Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos pe stil vechi, adică pe 7 ianuarie.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram