social

/VIDEO/ Hoții nu au vacanță de sărbători. Poliția îndeamnă oamenii să fie precauți în locurile aglomerate

07 ianuarie 2022, ora 23:12
Distribuie:

Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu multă aglomeraţie în oraș, înghesuială la cumpărături și plecări în vacanţă. Din păcate, însă, perioada este favorabilă și pentru hoții de buzunare, dar și spărgătorii de locuințe, care nu au vacanță nici de sărbători. Pentru a evita asemenea incidente, oamenii legii vin cu recomandări pentru cetățeni. Potrivit statisticilor prezentate de poliție, numai în luna decembrie a anului trecut, în capitală, au fost comise 232 de furturi.

Hoții nu-și iau vacanță nici de sărbători. De aceea, polițiștii au luat cu asalt piețile, autogările și punctele aglomerate, unde oamenii cad cel mai des pradă hoților de buzunare. Astăzi, poliția a mers în Piața Centrală din capitală, care în ajunul sărbătorilor se transformă într-un adevărat furnicar. 

Oamenii au primit și pliante informative despre riscurile la care se supun, atunci când merg în locuri aglomerate. Aceștia spun că se străduie să fie precauți.

Și unii vânzători își atenționează clienții să fie vigilenți. Această femeie este vânzătoare de peste 30 de ani și confirmă că hoții bântuie prin piață permanent, mai ales în perioada sărbatorilor.

La fel de vulnerabile devin și gările auto, dar și transportul public.

Paza bună trece primejdia rea, spun și șoferii, care au grijă să-și anunțe călătorii să fie atenți și să-și păzească bunurile, atunci când intră în transportul public. 

La fel, oamenii care pleacă de acasă, la sărbători, sunt îndemnați să nu lase locuințele fără supraveghere.

Mai mult, cetățenii sunt îndemnați să respecte și normele antiepidemice și să nu facă abuz de alcool, pentru a evita situațiile neplăcute.

Potrivit datelor oferite de Poliția Capitalei, numai în luna decembrie a anului trecut au fost comise 232 de furturi, fiind în creștere cu 36 la sută comparativ cu luna decembrie a anului 2020, când s-au înregistrat 170 de furturi.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram