social

/VIDEO/ În Capitală a început plombarea gropilor apărute după ninsori

04 ianuarie 2022, ora 19:15
Distribuie:

Deși suntem la mijloc de iarnă, în capitală a început plombarea gropilor cu asfalt rece. Specialiștii din cadrul Primăriei Chișinău susțin că materialul este rezistent la temperaturile joase, dar și că timpul de afară permite efectuarea acestor lucrări. La rândul lor, șoferii cred că lucrările se fac în van, iar dacă va mai ninge, asfaltul va fi, din nou, plin cu gropi și băltoace.

Pe strada Mihail Sadoveanu din sectorul Ciocana al capitalei, de exemplu, autospecialele se mișcau cu viteza melcului, dat fiind că, în urma ninsorilor, drumul era plin de cratere. Procedura pare să fie una simplă: un muncitor curăța groapa de mizerie, altul aplica smoala cu o mătură, după care se toarnă și se tasează asfaltul rece. 

Un specialist de la Pretură, care monitoriza procesul, ne-a explicat că vremea caldă de afară permite desfășurarea lucrărilor chiar și la mijloc de iarnă. Aceasta a fost mai succint în declarații, atunci când l-am întrebat despre termenul de garanție a materialului aplicat. 

Plombarea gropilor a început, astăzi, și pe șoseaua Hâncești. Conducătorii auto s-au arătat sceptici în privința durabilității lucrărilor. 

Un șofer, care circulă zilnic pe ruta Chișinău-Ialoveni, spune că deja cunoaște fiecare groapă din asfaltul de pe traseul pe care face naveta. El susține că, și anul trecut, craterele au fost acoperite cu asfalt rece, doar că în câteva luni, totul a fost spălat de ploi și aruncat de pe carosabil de roțile vehiculelor.

Și alți șoferi sunt de părere că asfaltul rece nu va ține mai mult de un sezon.

Despre startul plombării gropilor cu asfalt rece a anunțat, ieri, la ședința Primăriei, șeful direcției Transport, Vitalie Mihalache. Acesta a spus că decizia a fost luată, pentru a înlătura situațiile de avarie și pentru a nu creea impedimente la deplasarea transportului public pe teritoriul orașului.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram