social

/VIDEO/ Incendiu într-o casă părăsită, în care noaptea trecută se adăposteau mai mulți oameni ai străzii

29 decembrie 2021, ora 19:10
Distribuie:

Trei persoane, care se adăposteau temporar într-o casă părăsită din capitală, au ajuns la spital. În cursul nopții, locuința a luat foc, din motive neclare încă. În pofida acestui fapt, astăzi, în casa arsă, am găsit alți bărbați, care ne-au spus că vor rămâne aici. Nu au unde se duce, spun ei, mai ales că noaptea ce vine se așteaptă geruri mari. Și în timpul incendiului erau în interior, dar și-au dat seama despre pericol abia după ce i-a trezit poliția. 

Incendiul a avut loc în jurul orei două noaptea într-o casă părăsită din sectorul Centru al capitalei. La fața locului au intervenit trei echipaje de pompieri și salvatori, care au localizat rapid flăcările. Trei persoane au fost evacuate din locuința invadată de fum. Este vorba de un bărbat care era inconștient și alți doi care, la fel, au avut nevoie de ajutor medical. Mai apoi, s-a stabilit că victimele erau persoane fără adăpost stabil, care înnoptau, temporar, în acea casă.

„Totodată au fost evacuate mai multe persoane care erau în interior. Potrivit primelor informații, un bărbat a primit hipotermie, probabil se afla de mai mult timp acolo. Nimeni nu a decedat în urma acestui incendiu. Nu au fost raportate victime”, a declarat purtătoarea de cuvânt, IGSU, Liliana Pușcaș.

În urma incendiului, a fost afectată doar o parte din locuință. Faptul că locuința a fost afectată de incendiu noaptea trecută, nu i-a speriat pe oamenii fără adăpost, pe care i-am găsit și astăzi. Stăteau în cele câteva camere care nu au fost cuprinse de foc. Aceștia ne-au spus că se aflau în locuință și când a luat foc, fiind treziți de poliție. 

„Noi ne-am îmbătat și ne-am culcat. Când ne uităm, pojar. Dar nu noi am făcut, mai erau încă vreo șapte și aceia nu știu cum au dispărut”, explică unul din martori.

Oamenii ne-au spus că se adăpostesc aici de câteva luni. Deși nu știu cui aparține casa, au găsit ușile deschise și au considerat că pot să doarmă liniștiți în ea. Ne-au spus că nu știu de la ce a pornit focul sau dacă cineva ar fi dat foc. Dar probabilitatea e mare, dat fiind faptul că pe aici se perindă multe persoane. 

Deși au fost la un pas de tragedie, bărbații ne-au spus că vor continua să locuiască în acea casă deoarece nu au unde să meargă. 

Cauza și circumstanțele izbucnirii flăcărilor urmează a fi stabilite de specialiști. De la începutul anului în țară au avut loc peste 1600 de incendii în care și-au pierdut viața 87 de persoane, inclusiv un minor. 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram