social

/VIDEO/ Moldovenii pleacă în vacanță! Cele mai aglomerate puncte de trecere sunt Criva şi Leuşeni

05 ianuarie 2022, ora 07:30
Distribuie:

Moldovenii au chef de distracție, în perioada sărbătorilor de iarnă. Mii de turiști de la noi aleg să se odihnească, în aceste zile, în stațiunile montane, iar cei mai mulți pleacă în Ucraina. Din această cauză, la frontieră este aglomerație, în special, în punctele de trecere Criva şi Leuşeni. În context, polițiștii de frontieră vin cu un apel către cei ce intenționează să iasă din țară. Pentru a evita cozile din vamă, ei sunt îndemnați să se informeze din timp despre situația la frontieră, accesând pagina web a instituției. 

Alexei Guțag și-a luat toată familia și a mers în vacanță în Ucraina, la Bukovel. El spune că cea mai mare satisfacție este să-și vadă fericiți cei patru copii, care se distrează de minune, admirând priveliștea de la înălțime.

Cele mai emoționante momente le trăiesc, totuși, pe pârtie, în timp ce schiază, zăpada scârțâie, iar vântul bate în față și întretaie respirația. 

Perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai potrivită pentru distracția la munte. În aceste zile, mii de moldoveni au ales să-și petreacă timpul în stațiunile montane. Prin urmare, pe alocuri chiar se formează ambuteiaje, din cauza aglomerației.

Potrivit reprezentanților agențiilor de turism, de Crăciun pe stil vechi, numărul doritorilor de a pleca în vacanță ar putea fi și mai mare, iar aglomerația ar putea crește pe direcția de ieșire din țară. O creștere a numărului de traversări se așteaptă, în special, la puncte de trecere a frontierei Leușeni, Sculeni, Criva, Otaci, dar și în Aeroportul Internațional Chișinău, atenționează reprezentanții Poliţiei de Frontieră. În context, călătorilor le este recomandat să se informeze, înainte de a porni la drum, accesând pagina web a Poliției de Frontieră, pentru a vedea care este situația la vamă. 

„În acest sens, pe pagina Poliției de Frontieră sunt disponibile camere video care transmit situația în unele puncte de trecere de frontieră în regim online, în cazul în care în punctele de trecere cum ar fi Leușeni situat la frontiera cu România, sau Criva, la frontiera cu Ucraina, fluxul este aglomerat, vă rugăm să alegeți pentru călătorii alte puncte de trecere situate în apropiere, fiind Sculeni sau Costești, Briceni sau Larga”, spune șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Valentin Fiodorov.
 
Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, în perioada sărbătorilor de iarnă, fluxul de treceri prin vamă s-a majorat cu 2,6 la sută, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Totuși, numărul de traversări din perioada 30 decembrie 2021 - 3 ianuarie 2022, este mai mic în comparație cu perioada similară din anii de până la pandemie și a constituit peste 114 mii de traversări.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram