social

/VIDEO/ Pavajul de pe aleea Grigore Vieru s-ar fi prăbușit din cauza unui tunel

04 ianuarie 2022, ora 19:05
Distribuie:

O echipă de muncitori lucra astăzi de zor, pentru a reabilita porțiunea din aleea de pe bulevardul Grigore Vieru, unde zilele trecute s-a prăbușit pavajul. S-ar fi întâmplat din cauza unui tunel subteran, ne-a spus la telefon pretorul sectorului Râșcani. Restabilirea tronsonului deteriorat s-a făcut din contul agentului economic, care a realizat toate lucrările, în timp ce pentru întreaga alee Primăria a alocat din bugetul municipal aproximativ 2,5 milioane de lei.

Înarmați cu lopeți, saci cu nisip și ciment, muncitorii roiau în jurul porțiunii deteriorate de pe aleea din bulevardul Grigore Vieru. Se întâmplă după ce, ieri, în presă, au apărut fotografii, din care se vede cum pavajului, recent așternut, s-a prăbușit. Curioași, trecătorii se opreau să vadă ce se întâmplă.

Pretorul sectorului Râșcani ne-a spus la telefon că, timp de o oră, muncitorii au reabilitat porțiunea deteriorată. Totodată, el a precizat că lucrările au fost făcute din contul agentului economic. 

„Acolo sunt canale, la care nu are, cred că, nimeni din oraș acces la schema, cu toate tunelurile din oraș. Din păcate, noi am dat de un astfel de tunel, după lucrările de presare a pavajului. Tot ce este posibil că a căzut un strat gros și a făcut un gol”, explică pretorul Pavel Rusu.

În total, pentru pavarea aleei de pe bulevardul Grigore Vieru, Primăria a alocat din bugetul municipal circa 2,5 milioane de lei. Reabilitarea a început în iunie, iar darea în exploatare cu muzică și dansuri a fost organizată acum două săptămâni. La cele întâmplate a reacționat și primarul general al capitalei. Ion Ceban a scris, într-o postare pe facebook, că porțiunea din preajma monumentului urmează să fie reabilitată și că aceasta nu are nimic în comun cu cei câțiva kilometri de alee deja așternuți cu pavaj. Mai mult, edilul a ținut să amintească despre faptul că, la câțiva metri în acea zonă, arheologii au descoperit fundamentul unei construcții mai vechi, iar pentru domeniul cultură, care se ocupă de astfel de descoperiri, în 2022, Primăria Chișinău a alocat surse financiare.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram