social

/VIDEO/ Prima ședință de judecată, pe un alt capăt de acuzare în privința lui Stoianoglo, amânată

27 decembrie 2021, ora 14:48
Distribuie:

Prima ședință pe un alt capăt de acuzare pe numele procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo care urma să aibă loc astăzi a fost amânată. Ședința s-ar fi amânat din cauza că nu este explicată învinuirea.

Acesta este învinuit pe alte două capete de acuzare. Este vorba despre divulgarea datelor urmărirei penale, dar și pentru inviolabilitatea vieții personale. 

Următoarea ședință de judecată urmează să aibă loc pe 1 martie, la ora 11.

Noul dosar a fost ințiat după ce într-o conferință de presă susținută la începutul lunii octombrie, Alexandru Stoianoglo a citit mai multe mesaje care ar fi fost decriptate de pe telefonul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care arătau că s-ar fi luat mai multe acțiuni în vederea discreditării sale.

Stoianoglo spunea atunci că telefonul lui Morari a fost ridicat la începutul anului 2020, iar timp de mai mult de un an a fost descifrat de către Europol.

„Am descifrat corespondența de pe telefoanele lui Viorel Morari, iar datele arată cu ajutorul cui Morari a manipulat arată esența concursului la funcția de procuror, ce fel de procuror și-au dorit și de ce se aspiră atât de mult la acest fotoliu…În 2019, Morari s-a aflat în colaborare cu reprezentanții puterii de atunci…”, a spus șeful suspendat al PG.

Alexandru Stoianoglo este vizat într-un alt dosar penal, pornit în luna octombrie, pe cinci capete de acuzare. Unul dintre ele, cel pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, a ajuns deja pe masa judecătorilor.  Lui Alexandr Stoianoglo și fostei sale subalterne, ex-șefa Secției resurse umane a Procuraturii Generale,  i se incriminează că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, cunoscând că la acel moment se efectua urmărirea penală în privința persoanei respective și acesta avea statut de învinuit, cunoscând că în conformitate cu prevederile legale în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizației de concediere a procurorilor care demisionează, intenționat a acționat contrar prevederilor legale și a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163 990,13 lei, prin ce a prejudiciat bugetul Procuraturii.

Alexandru Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general la începutul lunii octombrie, atunci când a fost reținut. Recent, magistrații l-au eliberat din arest la domiciliu și l-au plasat sub control judiciar

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram